България няма да успее до изпълни всички критерии за влизате

...
България няма да успее до изпълни всички критерии за влизате
Коментари Харесай

Управителят на БНБ: България няма да изпълни критериите за еврото до доклада през юни

България няма да успее до извърши всички критерии за влизате в еврозоната към датата на излизане на отчета за конвергенция през юни. Това разгласи шефът на Българска народна банка Димитър Радев, който взе участие на конференция, отдадена на влизането в еврозоната, проведена от асоциацията на почетните консули, заяви Българска национална телевизия.

 

 

По думите на Радев главната причина за забавянето на страната е политическата рецесия и незадоволителното предпочитание на изпълнителна власт до завърши процеса. Според шефът на Българска народна банка въпреки всичко страната ни има късмет да влезе в еврозоната през идната година, само че е малко евентуално това да стане от 1 януари.

 

Банките и банковата система ще бъдат подготвени за влизане в еврозоната до края на годината. Не по този начин обаче стои въпроса с държавната администрация и локалната власт, които би трябвало съществено да поработят, с цел да изпълнят механически условията, изясни Радев.

 

По думите му, незабавно би трябвало да бъдат взети четири ограничения:

Възстановяване на политическите контакти по тематиката, защото съгласно Радев в този момент връзките са единствено протоколниВръщане на пътя на фискалната консолидация, което е извънредно значимо за БНБВъзможно най-бързо приемане на Закона за въвеждане на евротоУскоряване на работата по оставащите условия и техническата подготовка на изпълнителната власт

 

Служебният стопански министър Петко Николов също разяснява тематиката. По думите му е значимо България да одобри еврото като една от изгодите е възстановяване на рейтинга на страната. Николов заяви, че ведомството приготвя и специфична акция за попречване на злоупотребите след приемане на еврото.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР