Доброволната синдикална организация национален синдикат Защита публикува във Фейсбук разгневено

...
Доброволната синдикална организация национален синдикат Защита публикува във Фейсбук разгневено
Коментари Харесай

Синдикат Защита: Кирчо, българското здравеопазване не е канадска сладкарница!

Доброволната синдикална организация народен профсъюз " Защита " разгласява във Facebook ядосано известие. 

Ето какво гласи то: 

Търпението на медиците се изчерпа!

Въпреки гръмките обещания на министър-председателя и министъра на опазването на здравето, към днешна дата няма нарастване на възнагражденията на заетите в опазването на здравето.

Явно всички, които участваха на срещата на 01.04.2022г. би трябвало да си подадат оставките. Май единствено зам.-министър Грибнев сподели истината – няма планувани пари за заплати в опазването на здравето.

Блъфираха с браншово КТД, като използваха синдикалните патерици КНСБ и КТ " Подкрепа “. Вече се възползват от подопечните им БЛС и НЗОК, с цел да лъжат съсловието.

На дневен ред са блъфове с диалози сред БЛС и НЗОК за работещите в болничните заведения, че щяло да им се заплаща някакво в допълнение заплащане за работа в неподходящи условия (може би за неприятни метеорологични условия?!), вероятно, измежду смяна в Методика (не се знае кога), и то единствено за м. април, и то единствено за лечебни заведения?!

В тази връзка Национален профсъюз " Защита “, провежда палатков лагер на работещите в Здравеопазването от 27 април 2022г. от 10:30 часа пред Министерство на здравеопазването под надпис " НЕ НА ЛЪЖАТА “.

Медиците ще останат там, до момента в който не бъдат изпълнени обещанията от 01.04.2022г. на извършената среща в Министерски съвет!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР