Доброто подреждане и осветяване на работното място, здравословното хранене и

...
Доброто подреждане и осветяване на работното място, здравословното хранене и
Коментари Харесай

Как да се справим с есенната депресия

Доброто нареждане и осветление на работното място, здравословното хранене и приемът на витамини, определени от доктор, ще оказват помощ да избегнете есенната меланхолия и да останете енергични на работното място в офиса, сподели пред РИА Новости Светлана Шокур, ендокринолог от московската група Invitro.

Според нея прочувственият тонус на индивида понижава през есента поради намаляването на количеството слънчева светлина, честите дъждове и по-кратките дни. Това води до понижаване на производството на витамин D, чийто недостиг води до нервност, унесеност и подтиснатост.

“За избрана реплика на слънцето в стаята би трябвало да употребявате повече източници на светлина, да създадете нараснала осветеност в пространствата. Необходимо е да проветрявате офиса постоянно, с цел да се избегне хипоксия. Необходим е пресен, богат на О2 въздух, тъй че не разчитайте на климатиците ”, сподели Шокур.

“Важно е да знаете първичното равнище на витамин D в тялото си, с цел да намерите точната доза с вашия доктор. Това може да усъвършенства цялостното ви здраве, тонуса, мускулната интензивност, устойчивостта към стресови обстановки и да понижи депресията и тревогата ”, поучава лекарят.

Сезонните промени водят до понижаване на равнището на “хормона на насладата ” – допамин, както и до увеличение на концентрацията на мелатонин. Превишените индикатори на последния водят до тежка унесеност: телесната температура понижава, изпитвате апетит за сладки и мазни храни, а при такава диета витамините и минералите ще се изразходват още по -интензивно.

“Например витамините от група В се изразходват доста бързо при консумация на бързи въглехидрати. Следователно би било потребно да започнете да приемате витамини от тази група през есента. Също по този начин е значимо да се употребяват храни, съдържащи триптофан: пилешко, сирене, орехи и бадеми. Можете да приемате спомагателни източници на триптофан под формата на добавки “, изясни лекарят.

 

БГНЕС

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР