Доброто партньорско сътрудничество между ОУ Св.Св. Кирил и Методий“, град

...
Доброто партньорско сътрудничество между ОУ Св.Св. Кирил и Методий“, град
Коментари Харесай

Кулинарна седянка

Доброто партньорско съдействие сред ОУ „ Св.Св. Кирил и Методий “, град Кюстендил и НЧ „ Кирил и Методий – 1927 “ от с. Долно село събра на „ Кулинарна седянка “ надарените възпитаници от групата „ Моят детски свят “ от учебното заведение, с началник Ирина Вучкова и самодейвата фолклорна група към читалището, с началник Миродинка Василева.

Учениците се потопиха в ситуацията на един достоверен български дом от предишното, придвижиха се във времето, когато са живели техните предшественици, усетиха топлината на огнището, любуваха се на пъстротата на чергите и бохчите, допряха се до глинените и дървените посуди със личните си ръце. Децата, дружно с бабите от самодейната фолклорна група, подготвиха обичайни гозби за този регион като попарник и скроб.

Деца и възрастни на драго сърце готвиха достоверни ястия, редиха трапезата, хапнаха с насладаприготвените с огромна обич и усърдие гозби.



Кулинарната седянка, обвързвана със зимните празници и традиции в родния край, се трансформира във вълнуващо прекарване, в извор на национална мъдрост и предаване на традициите през поколенията.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР