Доброто не спира и в най-тежките времена. С всеки изминал

...
Доброто не спира и в най-тежките времена. С всеки изминал
Коментари Харесай

Бесарабски българи събират дарения за Украйна

Доброто не стопира и в най-тежките времена. С всеки минал ден от началото на войната в Украйна интернационалната вълна от съпричасност не стихва. Софи Цветкова се включи от един от складовете в столицата, където по самодейност на Центъра на бесарабските българи у нас събират всевъзможни дарения за украинските жители и оферират помощ на всеки, който се нуждае.

Топли облекла, обувки, одеяла, всевъзможни нужни консумативи и артикули са събрани в склада. Координаторът на самодейност " Отворени порти за украинци " Андрей Николов описа в утринния блок " Денят стартира ", че доста хора се отзовават и оказват помощ в създалата се обстановка. Опитват се да настанят хора от Украйна, както и да изпратят филантропична помощ там.

По думите му за него е била приятна изненадата да откри какъв брой доста българи имат огромни сърца. Включват се доста хора, покъртителен е бил жестът на възрастен човек, донесъл малко пакетче и дарил 5 лв. на самодейността.

Хора оферират настаняване, оферират превоз, целия развой по издаване на документи е стихотворец от " Отворени порти за украинци ". Предлага се и работа с психолози за бягащите от войната, които претърпяват стрес. Има потребност от сетски психолози, от хора, които приказват съветски и украински.

Ще се провежда и детски ъгъл. Необходимо е да се обезпечи празен офис, който да се употребява за контактен център.

Вижте още детайлности във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР