Помощ и утеха чрез книгите за най-малките, които бягат от

...
Помощ и утеха чрез книгите за най-малките, които бягат от
Коментари Харесай

Децата от Украйна у нас могат да слушат аудиокниги на майчин език

Помощ и разтуха посредством книгите за най-малките, които бягат от войната. В интерактивния подкаст „ Лисиците четат “ децата от Украйна могат да слушат аудиокниги на майчин език. Достъпът е вероятен от всяка една точка на света изцяло гратис.

Българското издателство, което осъществя плана, работи и върху печатане на детски книги на украински език, които да подари безплатно на децата бежанци от Украйна.

За по-малко от седмица - концепцията става факт. За да внесе цвят в сивия и заплашителен живот на украинските деца.

" Колкото и да е мъчно, колкото и сега всеки да мисли за най-насъщното - за облекла, за самун, децата имат потребност и от разтуха. Това, което ние желаеме да създадем, е да им дадем утехата на книгите ", споделя издателят Десислава Алексиева.

Утеха за най-малките, в минутите, когато вяра съвсем няма, е гласът на Оля. Дългогодишен преподавател по украински език у нас. Пристига от Украйна в България преди седмица. Но гледките на раздялата сред деца и татковци на границата са като буца, която и през днешния ден засяда на гърлото ѝ.

" Бащите споделят на своите 5-годишни момчета, че те би трябвало да пазят майките си, че те са основни в фамилията в този момент, тъй като бащите се връщат да пазят родината си. Тези деца стават доста бързо огромни, стават възрастни, те поемат ужасно огромна задача и по някакъв метод би трябвало да се върнат към детското ", споделя Олга Сорока.

Докато мисли за убитите деца в Украйна, Олга има вяра, че с приказките оказва помощ на тези, които са съумели да се спасят.

" Много желая от тези приказки на децата да им става прелестно, хубаво и да се връщат в този свят и не просто в приказката, а да се върнат по своите домове, в своите градове и да се върнат в своите щастливи приказки. Не желаеме да сме натрапници, не желаеме да седим по непознати страни, да се спасяваме, желаеме да сме у дома ", споделя тя.

И мечтаят всичко да завърши като в приказките - където положителното постоянно побеждава.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР