9-годишният Макс е от Украйна и заедно със своята майка

...
9-годишният Макс е от Украйна и заедно със своята майка
Коментари Харесай

9-годишният Макс от Украйна вече е звезда във футболния отбор на Свищов

9-годишният Макс е от Украйна и дружно със своята майка намира леговище от войната, само че и късмет за обикновено детство в град Свищов. Макс обича спортът, а скоро ще стартира да върви и на учебно заведение там. Само за няколко дни обаче той към този момент съумя да се трансформира в същинска звезда в локалния футболен тим „ Академик “ – Свищов.

До преди две седмици Макс и майка му Наташа живеят в Одеса. Макс е интензивно дете, обича спорта и върви на пиано. Войната обаче ги принуждава да бягат. В началото на предходната седмица идват в Свищов, където Наташа се пробва бързо да провежда животът на Макс, тъй че да не отделя от обичаните си занимания.

" Очакваме детето да го устроим в учебно заведение, по тази причина го организираме, футбол, пиана, с цел да може детето да се приспособява и да привикне и с вашите деца, до българските обичаи, хора. Затова седим тука да го организираме в някакви групи да се занимава. Спорт за него би трябвало, тъй като той е интензивно дете и без спортове не може. “, споделя майката Наташа.

Така два дни откакто дошъл, Макс почнал да тренира в локалния „ Академик “ – Свищов.

" Аз обичам футбол, плуване, пиано, аз желая да се занимавам. Харесват ми треньорите. Моят обичан футболист е Максим Шевченко от Украйна.

На него ли искаш да приличаш?

– Да. Тренировките не са сложни – не, аз разбирам български език “, споделя Макс.

За малко той съумява да си откри и другари в тима, а треньорите споделят, че футболът е спорт, който с изключение на на дисциплинираност, учи децата да бъдат толерантни един към различен.

" За нас всички деца се идентични и би трябвало да имат еднакъв старт в живота. Помагаме с каквото можем, нашият президент ни учи до някъде на съветски език. Той имаше футболни умения, първите извършения си ги правеше самичък и се надяваме, за времето, в което с нас да дръпне още нагоре. С футбол не се знае кой ще продължи нагоре, само че най-важното е да си останем другари, хора, “ сподели треньорът Виктор Владимиров.

Макар на доста километри от Свищов, бащата на Макс не пропуща неговите тренировки в новия тим и го поддържа, даже и през екрана на телефона.

В тима чакат с отворени сърца да посрещнат и други надарени деца, които също като Макс обичат да спортуват.

Репортер: Мирела Дончева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР