Цивилни успяха да напуснат североизточния украински град Суми и киевското

...
Цивилни успяха да напуснат североизточния украински град Суми и киевското
Коментари Харесай

Историята, която трогна света: Дете измина само над 1000 км, за да избяга от войната

Цивилни съумяха да изоставен североизточния украински град Суми и киевското предградие Ирпин след контрактувано помирение за обезпечаване на филантропични коридори. По данни на Организация на обединените нации бежанците от съветската инвазия в Украйна надвишиха 2 милиона. Руски военачалник е умрял в сраженията край Харков, оповестява украинската страна, към този момент съветската войска не удостоверява загубата.

Временното помирение при украинския град Суми разреши евакуация на цивилни, в това число 1000 задгранични студенти, оповестяват локалните управляващи. Конвои от 20-30 частни коли са напуснали региона на няколко стадия. Снощи при съветски обстрел при Суми са починали най-малко 21 цивилни, в това число деца, твърди локалната администрация.

30 рейса с бежанци са съумели да изоставен и Мариупол. Според президента Зеленски едно дете там е умряло от дехидратация.

Хуманитарни коридори започнаха да работят в откъслек от пътя, който свързва Мариупол и Запорожия, съобщи Ирина Верешчук - вицепремиер на Украйна.



11-годишно украинско момче от Запорожия пропътува единствено над 1000 километра до Словашката граница единствено с едно найлоново пликче, писмо от фамилията и телефонен номер, написан на ръката му. Случаят стана ярка илюстрация на бежанската рецесия поради войната. Словашките управляващи откриха видео обръщение на майката-вдовица във Facebook.

Не мога да оставя майка ми, тя е на 84 години и не може да се движи сама. Качих сина ми на влака към словашката граница. Там го посрещнаха хора с огромни сърца. Хора с огромни сърца живеят във вашата дребна страна. Моля ви, спасете украинските деца, сподели Юлия Писецкая, майка на 11-годишния Хасан.



Украинските военни в Одеса се готвят за защита на града, само че не не помнят и днешния Осми март.

Купих цветя, за тъща ми и моята брачна половинка с цел да ги поздравя за 8-ми март. С или без война, нашите дами би трябвало да бъдат защитавани, обичани и уважавани, споделя Юрий - резервист.

Настъплението на съветските сили в Украйна се е забавило доста и на някои места на практика е спряло, разгласи консултант на украинския президент.

Руският генерал-майор Виталий Герасимов, началник-щаб на 41-ва войска е умрял дружно с други офицери на подстъпите към Харков, твърди украинската страна. Герасимов е деец от Втората чеченска война, акцията в Сирия и анексирането на Крим през 2014 година Сведенията за гибелта му идват от прихванат прихванат диалог сред представители на съветските служби за сигурност. Руски медии потвърдиха гибелта на различен заместител пълководец на 41-ва войска предходната седмица.

Украинската страна прави оценка съветски загуби във войната до момента на 11 000 души, Москва е удостоверила гибелта на 500 свои военни.

В телефонен диалог с съветския външен министър Лавров, държавният секретар на Ватикана Паролин е изразил паника от обстановката в Украйна. Лавров е изложил аргументите и задачите на нашествието. Двете страни са изразили вяра за неотдавнашен четвърти кръг договаряния сред Москва и Киев, на който да бъде реализирано единодушие за прекъсване на бойните дейности.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР