Доброто храносмилане е желано от всеки. А постигането му въобще

...
Доброто храносмилане е желано от всеки. А постигането му въобще
Коментари Харесай

Добро храносмилане - как да го постигнем?

Доброто храносмилане е мечтано от всеки. А постигането му изобщо не е мъчно. Само би трябвало да знаем главните правила на здравословния живот, с помощта на които можем да подобрим храносмилането си.

Най-важният миг, потвърден и от експерти, е самият развой на хранене. Човек би трябвало да се любува на храната. Не би трябвало да се храним прави или вървешком. Намерете време за най-малко едно „ същинско ” хранене – седнете някъде на мира и отдайте значимото на това, което консумирате. Дъвчете добре и не преяждайте.

За положително храносмилане е належащо да ограничите потреблението на някои другояче по този начин постоянно включвани в менюто храни.

 Храносмилане

На първо място са рафинираните „ бели ” брашна. Пълнозърнестите храни, които са потребни за организма, се трансформират в нещо нездравословно за тялото ни посредством преработката им.

В процеса на мелене се отстраняват редица потребни съставки и по този метод натоварват организма, създавайки му проблеми с храносмилането. Желателно е и избягването на пшеничени трици, защото те затормозяват и най-много забавят преработвателните процеси. Както и несъразмерните количества млечни артикули, алено месо и наситени мазнини.

Кофеинът, черният чай, алкохолът и безалкохолните питиета – някои от тях с потвърдени позитивни качества, при несъразмерна приложимост могат да затруднят освен стомашните процеси.

Не е нужно да се лимитират изцяло, просто би трябвало да бъдат употребявани с мярка. За сметка на тях е добре да се пият по 2 литра течност дневно. Ако не можете да пиете толкоз доста вода, то я заместете с билков чай или нещо друго, по ваш усет.

 Вредно хранене

Ако имате нетърпимост към дадени артикули, като да вземем за пример пшеница или млечни артикули, ги избягвайте. Не е нужно в допълнение да създавате проблеми за здравето си.

Зеленчуците и плодовете са с потвърдено наличие на витамини и потребни минерали. Включването на колкото се може повече от тях в дневното меню може да ви донесе единствено позитиви. Но не забравяйте да ги редувате, защото някои от тях, като марулите да вземем за пример, при несъразмерна приложимост, могат да образуват песъчинки и камъни в бъбреците.

За положителното храносмилане, с изключение на вярното хранене, е нужна и физическа интензивност. Отделянето на няколко минути, два-три пъти в седмицата за изработката на обикновени извършения, или съзнателното вървене пешком до работа, може да докара единствено до възстановяване освен на храносмилателното, само че и на физическото ви положение, както и до покачване на тонуса. Просто пробвайте!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР