Добрите условия за бизнес в България и съвместните усилия за

...
Добрите условия за бизнес в България и съвместните усилия за
Коментари Харесай

Чужди компании искат да инвестират в различни градове в страната, похвали се Борисов

Добрите условия за бизнес в България и взаимните старания за привличането на повече вложения бяха тематика на срещата на премиера Бойко Борисов с посланика на Швейцария у нас Мюриел Берсе Коен.

Двамата разговаряха в Търговище, където посетиха завода на ХОВАГ. Кабелната компания, произвеждаща елементи в това число за здравно съоръжение и респиратори, е член на Българо-швейцарската комерсиална камара и има над 100 чиновници, постигащи 100% качество на продукцията.

„ Условията за бизнес в България са положителни. Посолството и Българо-швейцарската комерсиална камара работят за това повече швейцарски компании да идват и да влагат в страната “, съобщи посланикът на Швейцария Мюриел Берсе в границите на диалога.

Борисов се похвали, че държавното управление работи интензивно в поддръжка на бизнеса и вложенията в България. По думите му е значимо това, че вложителите демонстрират интерес към разнообразни градове в страната. Министър-председателят уточни и голямото преимущество, което дават автомагистралите и положителната инфраструктура. „ Най-важното е да преодолеем пандемията, след което стопанската система ще тръгне нагоре “, посочи Борисов.

Премиерът означи, че доста европейски компании са преосмислили, че е по-добре в Европа да се създават значимите неща, в това число България. От управлението на завода демонстрираха индустриалния развой, особено демонстрираха работата на машина, основана в България и по-късно внедрена и в производството на концерна отвън страната.

Премиерът благодари на посланика на Швейцария у нас Мюриел Берсе Коен за напъните в полза на развиването на връзките сред България и Швейцария, в това число в икономическата сфера.

Към края на месец юни 2020 година директните задгранични вложения на Швейцария в България възлизат на 1.37 милиарда евро, с което страната се подрежда на десето място по мярка на директни задгранични вложения в България. Швейцарските вложители реализират своята активност в обичайно бързо разрастващи се през последните години в България браншове.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР