Добрите световни практики са известни, необходимо е само желание да

...
Добрите световни практики са известни, необходимо е само желание да
Коментари Харесай

Станислав Младенов: Ясна концепция за туризъм

Добрите международни практики са известни, належащо е единствено предпочитание да бъдат приложени и у нас, а ние го имаме, уверен е претендентът за депутат от " Българска социалистическа партия за България "

България има потребност от ясна и точна държавна идея за туризъм. Към този миг такава не съществува. Това съобщи претендентът за депутат от " Българска социалистическа партия за България " от 25-ти МИР в София Станислав Младенов. Той разяснява тематиката във връзка рецесията, провокирана от Covid-19, която най-силно удари тъкмо този бранш, а следствията ще бъдат дълготрайни. Затова са нужни напълно съответни и навременни ограничения от страна на страната.

" За ограничения през последната година най-вече се приказва от страна на ръководещите. Но дейности съвсем липсват “, разяснява 40-годишният Станислав Младенов, който е бакалавър по " Туризъм ", магистър по " Финансов мениджмънт " и докторант по " Финанси ". „ Каква е изгодата от някакви ограничения, забавени с 9 месеца, да вземем за пример?! А за държавна идея въобще не става и въпрос. България би трябвало да бъде налагана като дестинация за друг тип туризъм ".

Според Станислав Младенов, който е ученик на софийската НГДЕК " Свети Константин Кирил Философ ", сега другите типове туризъм в страната са поставяни под общ знаменател и това прави България неразпознаваема на международната туристическа карта. " Имаме извънредно положителни благоприятни условия за винен, културен и поклоннически, спа и балнеолечебен, селски и горски, ловджийски, зимен и летен туризъм, само че нямаме държавна политика в тази посока. Няма съответно отношение от страна на Минестерство на туризма, което да се ангажира с разбор и интернационално показване на страната ни като забавна дестинация за всичките тези типове туризъм ", разяснява Станислав Младенов.

Кандидатът за депутат от " Българска социалистическа партия за България " вижда доста огромни пропуски и в връзката сред страната и другите браншови организации. " Какво пречи да бъдат направени взаимни екипи, които да работят по промотирането и налагането на всеки от изброените към този момент типове туризъм, пита той. - Държавата няма обръщение към външния екскурзиант, липсва реклама на България като туристическа топ дестинация в медиите, в обществените мрежи... ".

Липсата на връзка сред Министерствата на туризма и на образованието пък лишава младежите от добра вероятност за реализация в България, а туризма ни от квалифицирана и качествена работна ръка, безапелационен е Станислав Младенов.

" Не виждам какво пречи да бъде основана законова база за междинните профилирани учебни заведения за наложителен стаж-специализация на учащите се в туристически обекти, разяснява още той. - Защо да не вземем и положителния образец от университетите в Европа за висшето ни обучение? Един от влиятелните университети по туризъм в Холандия, да вземем за пример, има компетентност на името на световноизвестна верига хотели. Всички приключили тази компетентност получават автоматизирано работа във веригата, откакто се дипломират. Добрите международни практики са известни. Необходимо е единствено предпочитание да бъдат приложени и в България. По този метод виждам аз грижата за хората. Ако и вие мислите по този начин - на 4-ти април гласувайте с №4 и преференция 104 в интегралната бюлетина ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР