Добрич. Всяка година Дружеството на художниците в града се представя

...
Добрич. Всяка година Дружеството на художниците в града се представя
Коментари Харесай

Недко Недков, ХГ - Добрич: Всяка година Дружеството на художниците в града се представя с изложба в галерията

Добрич. Всяка година Дружеството на художниците в града се показва с галерия в галерията. Авторите показват произведения, основани в последните години. Сега експозицията по-голяма като мащаб и е подредена в две от залите на галерията. Това съобщи шефът на Художествената изложба (ХГ) в Добрич Недко Недков, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” – Варна .

С вернисаж през днешния ден от 16,00 до 18,00 ч. се открива обичайна Годишна галерия на Дружеството на художниците в Добрич. Посетителите имат опция да се срещнат и беседват с художниците и да прегледат техните творби. Отложена поради изключителните противоепидемични ограничения, изложбата ще се състои в месеца на българската книжовност и просвета и през 2021-ва се трансформира в пролетна. Участват 29 създатели с над 70 произведения. В експозицията могат да бъдат прегледани съвсем фотографски прецизните платна на Ангел Илиев и Николай Ханзъров, лиричните претекстове на Евелина Ханджиева и Гинка Димова, ярките и слънчеви картини на Вера Пенева, Стелиян Стоянов и Стелиян Хаджиев, сдържаната тайнственост в рисунките на Божидар Тонев и Георги Демирев. Публиката ще навлезе в асоциативните гори на Дона Стоянова, Венета Велева, Димитър Митев и Снежана Алексиева, битовата изразност в дърворезбата на Иван Йотов, поетичните облици на Валентин Шалтев и нежните видения на Пенка Димитрова. ще се придвижи на морския бряг с пейзажите на Митко Събев, във виолетовия свят на Галина Върбанова и балчишките импресии на Велина Христова, в окултната женственост на Люба Захова и приказната орнаментика на Софка Кирилова. В една от двете зали са показани керамичните „ картини “ на Христо Илиев и Пламен Кулев, съвсем плакатната решителност на Наско Атанасов, а Красимир Трифонов насочва своите тихи послания. Графиката участва посредством творбите на Недко Недков, а Ирина Печерских и Галина Халачева показват своите носталгични рисунки.

Изложбата може да бъде прегледана до 8 юни. Следващият месец предстоят три изложения - гостуваща независима галерия на създател от София, огромна музейна галерия от фонда на ХГ - Добрич с произведения на Михаил Петков, заяви Недко Недков. Той добави, че тази галерия ще включва произведения и от фондовете на галерии във Варна, Шумен, Балчик, Каварна, с което ще бъде показано по един заслужен метод богатото и съществено творчество на този създател.
Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР