Добрич празнува 25 септември!Община Добрич ще отбележи тържествено 79 години

...
Добрич празнува 25 септември!Община Добрич ще отбележи тържествено 79 години
Коментари Харесай

Днес Добрич празнува!

 Добрич чества 25 септември!

Община Добрич ще означи тържествено 79 години от възвръщането на Южна Добруджа в рамките на България. Гости на добруджанския град в този незабравим ден ще бъдат представители на побратимените градове от Първомайск, Украйна; Саратов, Нижний Новгород и Тамбов, Русия; Къркларели, Турция и Кавадарци, Северна Македония. Участие в тържествата ще вземат дипломати от генералните консулства на Руската Федерация във Варна и на Република Турция в Бургас. Очакват се кметове от региона, представители на държавни институции, на общински препоръки, почетни жители, общественици, жители, оповестяват от Общината.

Тържествата по случай 25 септември започнаха в 9.00 часа във Военно гробище музей с церемониален обред и панихида в памет на починалите за свободата на Южна Добруджа, отслужена от добрички духовници. В 10.30 часа в Концертна зала " Добрич “ ще стартира Тържествено съвещание на Общинския съвет и връчване на званието " Почетен жител на Добрич “. Тази година с влиятелното отличие ще бъде почетен основният живописен началник на ПФА " Добруджа “ Стоян Господинов за неговия извънреден приноси и заслуги за запазване и развиване на добруджанските и българските обичаи, фолклор и нематериалност, за разпространение името на град Добрич и на Добруджа у нас и по света. Почетният знак на Община Добрич за 2019 година ще бъде връчен на Иван Тодоров. Той е създател, ръководител и летописец на организацията за хора с увреждания " ХобиСклуб “ в Добрич, модернист в региона на транспортното машиностроене, деен държавник и донор – за неговата неуморна активност в областта на обществената политика, процедура, партньорство, за приноса му за реализиране на приемливост, равнопоставеност, интеграция в обществото на хората с увреждания и във връзка неговата 75-а годишнина. Решено е още в Почетната книга на Общината да бъдат вписани имената на 11 починали бойци в родната казарма по време на осъществяване на войнския им дълг.

В Деня на Добрич на площад " Свобода “ от 12.00 часа е празничният концерт " Приказки за Добруджа “ на ПФА " Добруджа “ с основен живописен началник Стоян Господинов. За феновете на шлагери и патриотични песни е концертът " Обичаме те, Добрич “ с участници: Състав " Добрич " при Народно читалище " Йордан Йовков -1870 " с началник Валентин Георгиев, Хор " Лира " при Дом за остарели хора с началник Атанас Генчев и Състав " Армеец “ при Народно читалище " Йордан Йовков - 1870 " с началник Славка Добрева.

Емблематичният за Добрич Духов оркестър ще зарадва своите фенове с празничен концерт от 17.30 часа в Градски парк " Свети Георги “. Кулминацията на вечерта са два концерта, които ще взривят добричката аудитория.

От 19.00 ч. в Концертна зала " Добрич “ е празничният концерт на Веско Ешкенази и Плевенската филхармония. В същия час на Площад " Свобода “ е поп рок-концертът " Здравей, Добрич “. Празничната вечер ще приключи с илюминации.

Ето и съпътстващите събития на 25 септември:

10.00 ч. – 17.00 ч., Художествена изложба – Добрич 

08.30 ч. – 17.30 ч., обекти на Регионален исторически музей – Добрич (Археология, Етнографска къща, Дом-паметник " Йордан Йовков “, Музей в Градски парк " Св. Георги “, Иконна зала)

Ден на отворени порти в музеите в Добрич

Обявяване на Интерактивна просветителна игра " Търси се Добруджа “

25 септември, 10.00 ч. – 18.00 ч., пред Пощенска банка

Празничен фермерски пазар

25 септември, Младежки център - Добрич, фоайе 

Изложба " Старите къщи на Добрич “ от фонда Младежки център – Добрич

25 септември, Областна администрация Добрич

Изложба текстил " Вдъхновения и обичаи “ на Ателие " Палитра “ при Младежки център – Добрич с началник Галина Върбанова
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР