Добрич. Иновативна гимназия Райко Цончев“ в Добрич открива учебната година

...
Добрич. Иновативна гимназия Райко Цончев“ в Добрич открива учебната година
Коментари Харесай

Иновативна гимназия „Райко Цончев“ в Добрич открива учебната година с ритуал по замесване на хляб

Добрич. Иновативна гимназия „ Райко Цончев “ в Добрич открива образователната година с обред по въвличане на самун. Това заяви шефът на учебното заведение доктор Маргарита Христова, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” – Варна . Хляб и житен клас са знаците, които учебният екип е избрал, с цел да даде израз на концепцията за плодородието през 15-тата година от основаването на просветителната институция. Тържеството за разкриване на новата образователна година ще стартира в 11,00 часа с обред по въвличане на самун. В него ще вземат участие учителят по български език и литература доктор Нина Топалска, ученичката Райа Николова и Милена Хараламбиева, майка на първия записан осмокласник. Заедно те ще трансфорат брашно, мая и вода в самун, заявявайки алегорично триединството в просветителния развой, което ражда плода на знанието, удовлетворението от труда и триумфа.
В подготовката на празника са се присъединили доста от учениците в по-горните класове, като са изработили поканите, подготвили са обичайна за този ден морковена изненада за осмокласниците, както и тематичната декорация на градината в ресторант „ Летен спектакъл “.
Гимназията посреща 30 възпитаници в 8-ми клас, признати посредством първокласен асортимент съгласно резултатите от НВО и вътрешните проби на учебното заведение. Всички те към този момент са вкусили от учебния живот по време на Мотивационната седмица от 7 до 13 септември. Учебната година стартира и със мощно начало поради следващото национално самопризнание за ученическия екип, основал кино лентата „ Любов “. На 13 септември продукцията е била отличена с плакет на Филмовия фестивал за късометражно кино „ Друговремец “ в град Велико Търново. Наградата са получили персонално Христо Ташев и Дилян Илиев от 9-ти клас.
Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР