Добрич. Иновативна гимназия Райко Цончев“ в Добрич открива учебната година

...
Добрич. Иновативна гимназия Райко Цончев“ в Добрич открива учебната година
Коментари Харесай

Иновативна гимназия „Райко Цончев“ в Добрич открива учебната година с мотивационна седмица за 30 новоприети ученици

Добрич. Иновативна гимназия „ Райко Цончев “ в Добрич открива образователната година с мотивационна седмица за 30 новоприети възпитаници. Това заяви доктор Маргарита Христова, шеф на ЧПГТП „ Райко Цончев “ в Добрич, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” – Варна . Двойно повече осмокласници посреща тази седмица екипът на гимназията в добруджанския град. 30 възпитаници общо са избрали програмата за образование и развиване в учебното заведение. Те ще се образоват в три профила – „ Чужди езици “ (с първи непознат испански език), „ Предприемачески “ и „ Софтуерни и хардуерни науки “ (с първи непознат британски език).

От Борда на шефовете със удовлетворение споделят, че заради разрастването на учебното заведение са разкрили нови 8 училищен катедри и са съумели да привлекат от Добрич и Варна отлични експерти с хрумвания и голямо предпочитание за работа с младежите. Традиционно осмокласниците в ЧПГТП „ Райко Цончев “ стартират образователната година седем дни по-рано от всички останали с Мотивационна седмица. Тя е замислена като време за опознаване със съучениците, учителите и средата и цели акомодация от ваканционен към образователен режим.

През първия ден се организира наложителната за нови фрагменти социализация, осъществена от управлението и учителите. Тя е минала под формата на игра за опознаване на учебното пространство и лицата в просветителната конструкция, включваща Висше учебно заведение по мениджмънт, ЧПГТП „ Райко Цончев “ и ЧОУ „ Мария Монтесори “. В понеделник момчетата и девойките са имали и опцията да се срещнат с житейската орис на патрона Райко Цончев, показана от деветокласника Христо Ташев. В центъра на дейностите през втория ден е била тематиката за смисъла на образованието. Всички възпитаници а се присъединили в панелна полемика посредством пояснение на изображения, отнасящи се до връзката учители – възпитаници – родители. Денят е приключил с интерактивна игра „ Бягство към триумфа “ в Градски парк „ Св. Георги “. Осмокласниците и техните родители в границите на близо 3 часа са преодолели поредност от тествания, свързани с най-различни области.

На всяка от 10-те станции учители и възпитаници от 9., 10., 11. и 12. клас са насърчавали състезателите да преследват триумфа и знанието като полезности. Голяма част от реализацията на самодейностите управлението е упълномощило на учениците от по-горните класове. Мениджърски екипи от 11. и 12. клас още преди седмици са събрали искащите да провеждат и осъществят събития, с цел да показват наученото в часовете по мениджмънт, маркетинг, водачество, ръководство на финансите. Част от традицията е и „ Welcome party “ (парти за добре дошли), състояло се навън в следобеда на третия ден от Мотивационната седмица. За случая се е образувала и музикална група от барабаниста Георги Чаушев от 11. клас, китариста Давид Михайлов от 9. клас, а на пианото и ксилофона своя гений демонстрират близначките Соня и Жанет Генови от 8. клас. Седмицата включва още игри, мотивационни тренинги за учениците и техните родители, полемики, първи изобретателни уроци по роден и непознат език, литература, математика, философия, осведомителни технологии.

Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР