Добре известно е твърдението, че терорът е оръжие на слабите.

...
Добре известно е твърдението, че терорът е оръжие на слабите.
Коментари Харесай

Терорът - оръжието на силните

Добре знае се изказванието, че терорът е оръжие на слабите. Абсолютно правилно е, в случай че разгледаме обстановката статично. Слабият губи от мощния политически, стопански, военно и с цел да изравни възможностите, прибягва до гнет против мирното население.

Задачата е да се дестабилизира тила на мощните, да се посее боязън, суматоха и съмнение към управляващите, сякаш неспособни да защитят хората. Ако един терористичен акт е вярно психически изчислен, тогава един е погубен, а милиони имат възприятие за заплаха.

Въпреки това терористите рядко реализират задачите си. По предписание прибягването до гнет е знак за мъката на умираща система.

Това е по този начин, тъй като никой не може да има монопол върху каквото и да е оръжие или военна технология. Веднъж употребена, всяка технология става благосъстоятелност на всички.

Силният е мощен, тъй като има доста по-големи благоприятни условия за потребление на всяка технология, както и контратехнология. Следователно терорът от оръжие на слабите мигновено се трансформира в оръжие на мощните.

Това въобще не значи, че мощните стартират да дават отговор с смут на ужаса. Както към този момент споменахме, мощните имат доста повече технологии и контратехнологии в запас от слабите. За всяко директно деяние мощният може да даде косвен отговор.

Да стартираме с това, че светът не обича терористите. Днес те убиват враговете ви, а на следващия ден ще убият вас. Следователно общественото им поддържане не се смята за комилфо.

От страната - спонсор на терористите, международната общественост се пробва да стартира да се дистанцира, а по-късно с общи старания да я призове към ред.

Второ, като водят неконвенционална война, терористите се слагат отвън конвенциите. Можете просто да ги убиете.

Трето, международната общественост умерено гледа на съпътстващите загуби от унищожаването на терористите. Почти всяка страна има опит в оправянето с тях, всеки знае, че терористите обичат да се крият зад цивилни и постоянно цивилните жертви по време на елиминирането на терористите са неизбежни, тъй че в бъдеще ще има по-малко цивилни жертви или въобще няма да има.

Четвърто, терористичните водачи, без значение от тяхната позиция, са законни неконвенционални цели. Те могат да бъдат хванати и убити по всевъзможен метод, без значение от съпътстващите ги жертви и опустошения.

Например, с цел да убият Саддам Хюсеин и Муамар Кадафи, упрекнати в поддръжка на тероризма, Съединени американски щати изцяло унищожиха две проспериращи страни и убиха над милион техни жители.

Когато се оказа, че и Кадафи, и Хюсеин не са подкрепяли терористите, а са ги възпирали, Съединени американски щати просто се позоваха на „ неточност в разузнаването “. И международната общественост трябваше да изяде всичко.

По-късно обаче американците се сблъскаха с тотално съмнение на международната сцена, само че това беше по-късно.

Именно на това отношение към тероризма заложи Русия, когато изиска и организира незабавно съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, отдадено на обстрела на Запорожката атомна електроцентрала от въоръжените сили на Украйна.

Русия упрекна Украйна в нуклеарен тероризъм и даде безапелационни доказателства, че дейностите на Киев съставляват опасност от огромна нуклеарна злополука, жестоко нарушават разпоредбите и наредбите за водене на война и съставляват сериозна опасност най-малко за Европа, а индиректно и за всички на човечеството.

Всъщност Украйна беше упрекната в нуклеарен тероризъм.

Допълнителен подарък за Русия беше безусловно хамската и даже, бих споделил, незаконна позиция на Запада във връзка с убийството на Дария Платонова, дъщерята на Александър Дугин.

Западните медии и политици безусловно изиграха хоро по костите, а министърът на защитата на Чехия Яна Чернохова даже съобщи, че не съжалява нито за Дария, нито за татко й, както и че Русия ще помни дълго нощта на 21 август.

Имайки поради, че научните ползи както на Даря, по този начин и на Александър Дугин са надалеч от украинската рецесия, че и двамата са имали надалеч не предпочитано въздействие върху образуването на съветския политически и информативен дневен ред, Западът в действителност утвърди ликвидиране за метафизичен (научни) възгледи и за политическа позиция.

Това е практическа реализация на нееднократно изразената на Запад концепция, че руснаците би трябвало да бъдат убивани просто тъй като са руснаци.

Единственият късмет за избавяне на живот (макар и със загуба на права) е обществено наказание на СВО и инициативна тирада против съветските управляващи, държавността и съветския народ.

Ясно е, че с настояването за съвещание на Съвета за сигурност Русия не се управлява от Запада. Съединените щати и техните съдружници от дълго време са солидарни с Украйна, като авансово са одобрили всевъзможни дейности на Киев, които най-малко теоретично могат да оказват помощ за намаляване на позициите на Русия на интернационалната сцена.

Освен това, без да отхвърлят, че Украйна е стреляла по ЗАЕЦ, Съединени американски щати упрекнаха Русия, че не е съумяла да предотврати нуклеарна злополука на съображение, че управлява ЗАЕЦ. Това е все едно да обвинявате Вашингтон, че е атакувал кулите на Световния търговски център с претекста, че Съединените щати са направлявали Ню Йорк по време на офанзивата.

Първо, срещата на Организация на обединените нации е значима за Русия от позиция на поддръжката на болшинството от незападните членове на международната общественост. Планетата е ясно разграничена на два блока: Съединените щати с техните съдружници - и всички останали.

Освен това, в случай че Евразия е задоволително обединена в границите на ШОС, ОДКБ, ЕИС, то сплотяването на други евентуални съдружници на антиамериканската платформа едвам стартира и не дава обещание да бъде елементарно.

Подкрепата на Запада за несъответстващия киевски режим, който заплашва целия свят с нуклеарен тероризъм, е отлична сборна точка, тъй като дейностите му съставляват опасност за цялото човечество. Но позицията по убийството на Дария Платонова би трябвало още повече да сплоти човечеството на антизападна основа.

Западът поддържа нестимулираното ликвидиране на млада жена, новак академик, щерка на прочут мъдрец, просто тъй като е лоялна към страната си, а татко й е емблематична фигура в съветското обществено пространство. Следователно изчислението за оптимален резонанс беше целесъобразно.

Това е чисто терористичен метод, когато жертвата се избира не на правилото на политическото опълчване на терористите, а въз основата на опцията за оптимално медийно отразяване.

Второ, Русия постоянно организира предварителна дипломатическа подготовка за своите външнополитически дейности (включително военни). Винаги се стреми да изчерпи изцяло опциите на преговорния развой, с цел да не бъде по-късно упрекнат в прекомерно остра реакция.

Русия заявява позицията си обществено на най-високо интернационално равнище – на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

В същото време беше демонстрирана безсилието на тази организация, способността на която да реагира съответно на заканите е блокирана от Запада, който се причислява към основателите на тези закани, а постоянно и самичък е техен основател.

Чрез главата на Запада Русия се обърна към тези членове на международната общественост, които желаят и могат да го чуят, обосновавайки бъдещите си стъпки, които най-вероятно ще провокират нов припадък на нервност на Запада.

Интересно, само че очевидно някой в Киев е схванал по какъв начин това може да заплаши останките от Украйна и нейния водач. Зеленски се оказа единственият водач на страна от американския блок, който се опита да се разграничи от съпричастността на украинските управляващи към убийството на Дария Платонова.

Готов съм да имам вяра, че той персонално не е давал заповед за ликвидиране. Той най-вероятно не знаеше нищо нито за Дария, нито за татко й. Но обстоятелствата, в това число проявлението на документален филм за Александър Дугин по украинската телевизия тъкмо преди убийството на щерка му, демонстрират, че в случай че не персонално Зеленски, то украинските управляващи като цяло са били забъркани в подготовката на тази терористична офанзива.

Ако вътрешният кръг не счете за належащо да осведоми президента за присъединяване на страната в такава огромна провокация, това е единствено доказателство за действителното въздействие на Зеленски върху протичащите процеси в Украйна.

Във всеки случай Русия получи в ръцете си опцията за ексцентричен отговор на терористите. И съдейки по метода, по който протече съвещанието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, тя има намерение да се възползва от него. В последна сметка против терористите всички средства са положителни.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР