Добре известен факт е, че конкуренцията в този бизнес у

...
Добре известен факт е, че конкуренцията в този бизнес у
Коментари Харесай

Как да отворим магазин за авточасти?

Добре прочут факт е, че конкуренцията в този бизнес у нас е много огромна, като тук приказваме, както за използвани артикули, по този начин и за нови. За да има толкоз доста сходни магазини обаче, това значи, че този бизнес е рентабилен и в случай че сте решили и вие да се впуснете в тази сфера, в този момент ви предоставяме няколко базови съвета за това по какъв начин да отворите магазин за авточасти.

Първото което е от особена значимост е местоположението. би трябвало да огледате добре предлаганите пространства и да изберете такова на място, където в близост няма такива магазини. Другият вид е тъкмо противопоставен - да се " настаните " на улица, където тези шоуруми изобилстват.

`Как

Другото, което би трябвало да проучите е какви аварийни елементи се търсят, само че са недостиг по останалите места. Така ще профилирате стоките, които ще продавате. За задачата би трябвало да съберете информация за снабдители на едро и на какви цени оферират въпросните артикули. Можете да търсите авточасти и от онлайн платформи от вида на , да вземем за пример.

Добре е помещението да е наоколо до огромни автомобилни сервизи, да има място пред него за паркиране на потребителските коли, както и да има складово помещение, където да съхранявате частите. Рекламата на самия магазин също е наложителна.

Естествено, за задачата би трябвало да имате компания ЕООД или ООД. Това, какъв тип авточасти ще продавате, зависи от доставчиците, на които сте се спрели. По-добре е да се профилирате върху някоя всеобща марка коли или пък на няколко (например японски, френски и т.н.). Много по-трудно ще ви е в случай че магазинът е мултибрандов.

`Как

Много по-важно е да имате огромно складово помещение, а не огромен шоурум. Този тип стока, аварийните елементи, не са подобаващи за излагане по витрини и стелажи, тъй че помещението може и да е с повърхност от 30 - 40 квадратни метра, които са задоволителни за най-популярните аварийни елементи и за клиентите.

Оборудването, което ви е нужно не съставлява нещо особено. Трябват ви стелажи, и най-важното компютър с нужните стратегии за търсене на аварийни елементи. Служителите и най-много продавач-консултантът би трябвало да е техническо грамотно лице и да е осведомено със спецификата на предлаганите от вас авточасти.

Ако организирате добре този бизнес за авточасти, то съгласно разнообразни проучвания, първичните финанси или вложенията ще ви се възвърнат за интервал от година, година и половина. само че всичко зависи от асортимента и цените.
`Как

Иначе, би трябвало да знаете, че колите постоянно ще са търсени, както несъмнено и частите за тях. При отварянето на магазин би трябвало да сте гъвкави и да оферирате не на пазара, това, което се търси. Не е неприятно да имате и лекотоварна кола с водач, който да разкарва поръчваните при вас авточасти непосредствено до сервизите.

Що се отнася до последната рекомендация, би трябвало наложително да предвидите отстъпка за сервизи - те са ваши съществени клиенти и в случай че не им предоставите отстъпка, то мъчно ще ги привлечете. Другото, което е значимо да не давате въпросната отстъпка на единични клиенти, които посещават магазина.

Ако имате място в помещението на вашия магазин, можете да разширите асортимента с разнообразни аксесоари, автомобилна химия и така нататък Повечето такива артикули се дават от формалните вносители на консигнация, по този начин, че не изискват финансиране от ваша страна. Същото вази и за авточастите. търсете такива, които можете да върнете и най-добре - да ги платите на формалния вносител, откакто сте ги продали.
`Как

Свързвайте се най-вече с публични вносители, тъй като по този начин ще постигнете най-ниската допустима цена. А по тематиката на какви цени ще продавате вие, то би трябвало да извършите обширно изследване на пазара. Съветът ни е да разчитате главно на по-голям оборот с по-малко облага за главните и най-масови авточасти. Други, които са по-дефицитни и по-екзотични, могат да са с повишена цена.

И не на последно място стои рекомендацията за помещението. Дори и да имате пари не го купувайте. Мястото може да наподобява съвършено, само че в действителност да не се окаже такова за вашия бизнес. Добре е да сте гъвкави - наемайте пространствата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР