Добра новина поднесе Булгаргаз в първия ден от новата година.

...
Добра новина поднесе Булгаргаз в първия ден от новата година.
Коментари Харесай

Природният газ по-евтин през януари

 Добра вест сервира " Булгаргаз " в първия ден от новата година. Дружеството внася предложение в Комисията по енергийно и водно контролиране (КЕВР) за понижаване на цената природния газ за януари, осведоми шефът на компанията Николай Павлов, който през днешния ден инспектира компресорната станция " Кулата “ дружно с премиера.

Основание за това е крайната доставна цена на природния газ от Азербайджан, който от 1 януари постъпва в България, съобщи Павлов. Той добави, че на интернационалните пазари цената на синьото гориво през последния месец е скочила със 17%.

2020 година беше добра година за газовия бранш в България, съобщи шефът на " Булгаргаз " и уточни като основно събитие предоговарянето на цените с " Газпром “, с помощта на което " бяха възобновени над 200 милиона лв. на българските консуматори “.

През декември " Булгаргаз " изпрати до КЕВР предложение за одобряване на нови цените на природния газ от 1 януари 2021 година Искането е за 25,86 лв. за мегаватчас, което е понижение с към 6% по отношение на сегашните 27,70 лв., които заплащат клиентите на " Булгаргаз ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР