До сряда ще бъде малко по-хладно, но пък следващите четвъртък,

...
До сряда ще бъде малко по-хладно, но пък следващите четвъртък,
Коментари Харесай

Проф. Рачев каза очакват ли се валежи в Карлово и съседните села

До сряда ще бъде малко по-хладно, само че пък идващите четвъртък, петък, събота отново ще е топло. Това предвижда климатологът проф. Георги Рачев. Той напомни статистиката на разнообразни метеорологични институти, че лятото на 2022 година е било най-топлото до момента.

В Карлово и прилежащите села се чакат относително малко превалявания - в неделя и понеделник сутринта, успокои той потърпевшите от наводнението в района. Според него селата Каравелово и Богдан са потърпевши от личните си дерета, до момента в който в Слатина и Трилистник по поречието на река Стряма са потърпевши от безхаберието на хората.

По морето продължава да бъде хубаво времето, сподели пред БТВ проф. Рачев и уточни, че температурата на водата в Созопол да вземем за пример доближава 24-25 градуса.

Във Велико Търново се чака топло над 30 градуса, а след това ще се понижи със 7-8 градуса до вторник. В Северозапада стартира захлаждане още в събота следобяд и идва порция леден въздух, който ще премине над цялата страна, а температурите ще се намалят с 5-6 градуса.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР