До най-ниското си равнище е достигнало икономическото доверие в еврозоната

...
До най-ниското си равнище е достигнало икономическото доверие в еврозоната
Коментари Харесай

Търговците с недоверие. Какво е бъдещето на еврото

До най-ниското си ниво е достигнало икономическото доверие в еврозоната от края на 2020 година Причина за това е по-слабото доверие измежду потребителите, бранша на услугите и мениджърите в търговията на дребно и строителството. Това се показва в данните от месечно изследване на Европейска комисия, оповестени през днешния ден и представени от ДПА.

Индексът на икономическото доверие се е намалил повече от предстоящото до 93,3 пункта по отношение на 94,5 пункта преди месец. Това е било най-ниското равнище от ноември 2020 година, когато показателят е бил 92,3 пункта. Очакванията бяха за 93,7 пункта.
-->
Индексът на доверието в промишления бранш е намалял до -10,3 пункта през август по отношение на - 9,3 пункта през предходния месец, което е най-слабата стойност от август 2020 година

Индексът на доверието в областта на услугите е бил 3,9 на 100, което е спад по отношение на 5,4 на 100 през юли.

С оглед на това, че интервюираните са по-песимистично настроени за бъдещото финансово положение на семействата и общата икономическа обстановка, окончателният показател на потребителското доверие е намалял до -16 пункта през август по отношение на -15,1 пункта месец по-рано. 

Заради влошаващите се оценки за предходната бизнес обстановка и размера на запасите, за които се счита, че надвишават естественото ниво, доверието измежду търговците на дребно, което се беше повишило през предишния месец, още веднъж спадна през август. . 

Индексът е намалял до -5 пункта по отношение на -4,5 пункта през юли.

Доверието  в строителството е траяло низходящата си наклонност, отразявайки влошаващите се оценки за нивото на поръчките и упованията за претовареност. Индексът се е намалил до -5,2 пункта по отношение на -3,6 пункта през предходния месец.

Показателят за заетостта се е свил до на най-ниското си ниво от април 2021 година (102,1 пункта) поради не толкоз оптимистичните проекти за претовареност в секторите на услугите и строителството и най-много измежду мениджърите в търговията на дребно, сочи изследването, написа БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР