До началото на ноември автокъща “Капитолия” и заведенията “Веселото село”

...
До началото на ноември автокъща “Капитолия” и заведенията “Веселото село”
Коментари Харесай

Гонят Капитолия, Веселото село и Маймунарника от Борисовата градина

До началото на ноември автокъща “Капитолия” и заведенията “Веселото село” и “Маймунарника” би трябвало да освободят общинските парцели, които заемат в Борисовата градина.
Договорите за наем на общинските терени със “Софийски имоти” са изтекли от дълго време. Още през септември столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви, че е упълномощила на общинското сдружение да направи одит на договорите за наем на обекти в парка и да предприеме стъпки за преустановяване на тези, които са изтекли или с наематели, които редовно не съблюдават уговорките си по тях. Фандъкова изясни тогава, че паркът би трябвало да бъде освободен от несвойствени за една градина действия
“Изпратили сме писма до наемателите на трите обекта в края на септември. С тях даваме едномесечно предупреждение за освобождение на общинските парцели. След като то изтече, наемателите имат 7 дни да освободят непринудено имотите”, обясниха от “Софийски имоти” ЕАД.
Плановете на общината са на мястото на “Капитолия” да бъде построен паркинг. Става дума за част от терена, защото самата постройка на автокъщата е частна благосъстоятелност.
Премахването на трите обекта е планувано и в плана за организационен проект на Борисовата градина, направен от “Ковачев архитекти”.
Той обаче към момента не е признат от Столичният общински съвет.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР