До началото на месец ноември, ако времето позволи, ще започне

...
До началото на месец ноември, ако времето позволи, ще започне
Коментари Харесай

Започват ремонт на 17 км от магистрала „Тракия“


До началото на месец ноември, в случай че времето разреши, ще стартира настоящ ремонт на деформираната дейна лента на автомагистрала " Тракия " сред Пловдив и Стара Загора в посока Бургас. Предвижда се дейностите по 17-километровия сектор да бъдат изпълнени в период от три седмици, при въвеждане на краткотрайна организация и реверсивно придвижване. Очакваната стойност на плануваните за строителни действия по трасето е 4,5 млн. лева Те не стартираха през летния сезон, тъй като опашките, тапите и тапите са неизбежни, когато се прави ремонт.

Това разяснява през днешния ден министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков при визитата си в Област Пловдив. Там той ревизира осъществяването на строително-монтажните работи по плана за рехабилитация и реорганизация на пътя Пловдив - Асеновград.

Пред представители на медиите министърът заяви, че има голям прогрес в действителното осъществяване на обекта, който е образец по какъв начин би трябвало да се извършва пътен сектор като ново строителство. Работи се поетапно. Първо ще се трасира и построи новото платно, а по-късно ще се рехабилитира съществуващото, като осъществяването на дейностите изпреварва избрания график, осведоми той.

Очаква се финансираната със средства от Оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014 – 2020 реорганизация на пътя да завърши до края на 2018 година За да има добра пропускливост на пътя, сигурност и сигурност на напредване, е належащо да бъдат построени местни платна и кръгови кръстовища, които не са включени в плана по Оперативна програма “Регионално развитие”. Изграждането им, което ще се финансира със средства от бюджета на Агенция " Пътна инфраструктура ", ще зависи от провеждането на нужните за осъществяване процедури, изясни Николай Нанков

Спорен е броят на кръговите придвижвания, които би трябвало да се изградят. Три са безспорните кръгови кръстовища – при Асеновград, на летището и при околовръстното шосе на Пловдив, което в следствие ще прерасне в пътен възел. Останалите ще ги разясняваме с регионалния шеф и кметовете на база разбор на трафика, с цел да запазим характерностите на пътя като скоростен и да облекчим жителите на по-малките обитаеми места, разяснява министърът, само че акцентира, че дискусионните въпроси се почистват в придвижване. Цената на тези спомагателни уреди ще зависи от плановите им характерности. За построяването им ще е належащо и отчуждаване на частни терени. По думите на регионалния шеф на Пловдив Здравко Димитров процедурите за тях към този момент са в ход. Министърът на районното развиване удостовери поетия ангажимент към жителите на Област Пловдив да бъде приключено околовръстното шосе на административния център.

Днес Николай Нанков се включи в храмовия празник на Мулдавския манастир " Св. Петка ". Литургията по случай Петковден бе отслужена от Пловдивски митрополит Николай. Работи се по зареждането на светата обител с вода, което е мъчно заради огромната денивелация на терена. Заради разликата във височината на най-ниската и най-високата точка от него от 300 м е належащо да бъдат построени две помпени станции. За тях ще би трябвало да се обезпечи и електрозахранване, като най-близката точка е на към 1 км.

Министърът подсети, че неналичието на вода е била една от аргументите за огромните вреди от пожара в манастира преди седем години, при който изгаря източното му крило. Срокът за осъществяване на водопровода е близо една година, като дейностите по него ще се извършват поетапно. Индикативната стойност на оборудването, което е на стадий абстрактен план, е 700 000 хиляди лева След реализацията му ще бъде ремонтиран и пътят до манастира.

Николай Нанков огледа дейностите по възобновяване на потърпевшото от пожара крило на манастирската постройка, които се финансират от държавния бюджет. При визитата си през днешния ден министър Нанков бе съпроводен от заместник-министъра на районното развиване и благоустройството Деница Николова и шефа на " Водоснабдяване и канализация " ЕООД – Пловдив.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР