До месец Министерство на туризма ще внесе промени в Закона

...
До месец Министерство на туризма ще внесе промени в Закона
Коментари Харесай

Разделят курортите по морето на зони

До месец Министерство на туризма ще внесе промени в Закона за туризма. Идеята е националните курорти като Слънчев бряг, Златни пясъци и Албена, да вземем за пример, да бъдат разграничени на зони – надлежно за развлечение и за фамилен туризъм, предава бТВ.
Южният плаж на Слънчев бряг да остане празненство зона, в която нощните заведения да работят през цялата нощ. За това упорстват от Българската асоциация на заведенията.
Според депутата от Обединените патриоти Валери Симеонов, който е в основата на Закона за шума, зонирането е невероятно, защото курортите са построени още по времето на социализма като фамилни, написа Епицентър.
От Министерството на туризма пък оферират с решение на локалната власт да се дефинира в националните курорти до какъв брой часа да се подвига звук.
" Големите туроператори работят извънредно сегментирано, за това когато приказваме единствено и само за национално курорти, да има зониране, с цел да се оферират по-целево туристическите артикули, предложи министърът на туризма Николина Ангелкова.
Според Валери Симеонов по принцип може да се разиска едно такова обособяване на обособени, съзнателно основани, такива места за забавление, в които да е позволено озвучаването и след 23 ч.
По думите му това е въпрос на бъдеща законова уредба и наложително тези зони би трябвало да бъдат нови и много надалеч от всички обитаеми места.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР