До края на годината или в началото на следващата Министерството

...
До края на годината или в началото на следващата Министерството
Коментари Харесай

До месеци Министерството на транспорта обявява поръчки за нов подвижен състав на БДЖ

До края на годината или при започване на идната Министерството на превоза ще разгласи публични поръчки за нов преносим състав на БДЖ. Това излиза наяве от думи на министъра на превоза Христо Алексиев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

През септември т.г. със свои заповеди министърът е упълномощил основаването на четири отраслови комисии, които да приготвят документите за възлагане на публичните поръчки. Очаква се поръчките да включват доставка и поддръжка на най-малко 7 бр. двуетажни мотрисни влака, 35 едноетажни електрически мотрисни влака, 20 бр. пуш-пул влакови състава, и 18 електрически батерийни маневрени локомотиви.

В интервала от юли до август т.г. в министерството е бил осъществен разбор на постъпилите в границите на пазарните съвещания оферти от фирмите. Проследен е и опита при сходни поръчки в страни от Европа – Полша, Чехия, Словакия, и други, за членовете на комисиите да придобият опит при правенето на публичните поръчки.

Очаква се до края на юни следващата година, когато са крайните периоди за отчитане на резултатите от публичните поръчки, да има определен реализатор, подписани контракти, и съответна дата за доставките на новия преносим състав на БДЖ. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР