До 28 февруари ще бъдат изплатени компенсациите на бизнеса заради

...
До 28 февруари ще бъдат изплатени компенсациите на бизнеса заради
Коментари Харесай

Асен Василев обяви кога бизнесът ще получи компенсациите за тока

До 28 февруари ще бъдат изплатени обезщетенията на бизнеса поради високите цени на тока през октомври и ноември, оповестиха от финансовото министерство.

Това ще стане съгласно оповестеното през вчерашния ден Указание на министъра на финансите Асен Василев по отношение на счетоводно отчитане на Програмата за компенсиране на небитови крайни клиенти на електрическа сила. Във закрепената за подкрепяне сума от 110 лв. за мегаватчас не е включен Данък добавена стойност. По този метод ще бъде понижена дължимата сума от небитовите крайни клиенти, прецизират от финансовото министерство.

Приетата от Министерския съвет Програма за компенсиране на небитовите крайни клиенти на електрическа сила има за цел да отбрани и подкрепи всички небитови крайни консуматори за справяне с последствията от съмненията на цените на електрическата сила. Тя е с обезщетителен резултат и добавя към този момент подхванатите други краткотрайни ограничения на национално равнище за повишение на прозрачността и възстановяване на действието на енергийния пазар, както и усилване на регулаторния надзор. Програмата обгръща интервал на подкрепяне от 1 октомври 2021 година до 30 ноември 2021 година в това число. Компенсациите ще бъдат изплатени до 28 февруари 2022 година, показват от министерството на Асен Василев.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР