До 24 часа ще се възстанови електрозахранването на производствената площадка

...
До 24 часа ще се възстанови електрозахранването на производствената площадка
Коментари Харесай

До 24 часа възстановяват тока във ВМЗ Сопот

До 24 часа ще се възвърне електрозахранването на индустриалната площадка на ВМЗ в Сопот. Информацията е на Министерството на стопанската система и промишлеността след визитата на заместник-министър Ирина Щонова в завода.

Щонова отиде във " Вазовски машиностроителни фабрики " , с цел да се запознае на място със обстановката, откакто тази нощ, в резултат на проливните дъждове, индустриалният развой в тази част на завода бе спрян. 
 ВМЗ-Сопот спря работа поради пороя Обновена
ВМЗ-Сопот спря работа поради пороя

Бедствено състояние е оповестено в пет села в община Карлово

Към момента всички пространства са отводнени, откакто сутринта хранилища и индустриални цехове бяха под вода. Още в ранните часове е било спряно и електричеството на цялата площадка на завода в Сопот. Така е отстранен рискът от пораждане на индустриална повреда .

Част от цеховете на завода сега не работят, само че следва тяхното поетапно включване . Зам.-министър Щонова разясни, че няма потърпевша подготвена продукция. Щонова поздрави екипът, който е работил извънредно бързо и съответно и в никой миг не е имало риск за служащите на ВМЗ . По нейни думи обстановката в района е доста тежка. Има и чиновници на ВМЗ, които не са могли да стигнат до работните си места поради положението на инфраструктурата след проливните дъждове

" ВМЗ ще даде хранителни артикули на бедстващите хора от региона. В контакт сме с Община Карлово и имаме подготвеност да окажем подпомагане за всичко друго, за което сме в положение да помогнем ", сподели още зам.-министър Щонова.

Предстои да бъдат направени и детайлни огледи, с цел да се реши какви са материалните вреди във ВМЗ и какво ще е належащо с цел да се отстранят - и като време, и като запаси, стана ясно по време на визитата в завода.

Зам.-министър Щонова бе посрещната в Сопот от изпълнителния шеф на ВМЗ Иван Стоенчев, като двамата разговаряха и с доста от служащите на място .

Междувременно стана ясно, че два незабавни медицински екипа от ЦСМП Пловдив са изпратени в Карлово. Ако се наложи, те могат да оказват неотложна помощ на евакуираните поданици в засегнатите от проливните дъждове и наводнени обитаеми места в Карловско. Министърът на опазването на здравето доктор Асен Медижиев е в непрекъснат контакт с министъра на защитата Димитър Стоянов и при потребност здравната помощ в засегнатите региони ще бъде в допълнение подсилена.

От ВиК Пловдив уведомиха кмета на община Сопот, че поради изобилните дъждове и замътване на водоизточниците е допустимо да липсва водоподаване във вилната зона и високите елементи на гр. Сопот. От ВиК твърдят, че до на следващия ден сутринта водоподаването ще бъде възобновено.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР