До 20 ноември ще бъде възстановено изцяло движението по столичния

...
До 20 ноември ще бъде възстановено изцяло движението по столичния
Коментари Харесай

Дондуков готов изцяло до 20 дни, пускат движението

До 20 ноември ще бъде възобновено напълно придвижването по столичния бул. " Дондуков ". 

Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която ревизира през днешния ден ремонта по бул. „ Тодор Каблешков “. Участъкът от бул. „ Бъкстон “ до Кауфланд ще бъде подготвен към тази дата, сподели още Фандъкова. За идващото лято ще остане частта до бул. „ Цар Борис III “ с цялостна реорганизация на кръстовището.

Ако е належащо и има да се доработва по " Дондуков ", това ще се прави в допълнение, значимо е да се пусне придвижването, акцентира Фандъкова. 

През идната година един от най-големите обекти ще бъде бул. „ Граф Игнатиев “, приготвя се и плана за пренасяне на трамвайната линия на бул. " Скобелев " сред новата постройка на Районния съд и НДК. „ Започваме с реконструкциите на трамвайните линии по бул. „ Цар Борис Трети “ и по ул. „ Каменоделска “. В момента текат публичните поръчки за това , изясни кметът. „ Ще вършим всичко допустимо, за обезпечаване на по-чист въздух в София. През последните години сме построили над 20 км мрежа и сме обезпечили икономисване на към 70 хиляди тона годишно нездравословни излъчвания “, съобщи кметът.

До присъединяване в търгове за огромните инфраструктурни планове няма да се позволяват компании, чиито контракт е бил прекратяван поради некачествена работа, включени в листата в Агенцията за публичните поръчки, сподели още Фандъкова.

Тя увери, че контролът върху качеството на ремонтните действия е извънредно сериозен и всички законови механизми са заложени в договорите с компаниите. По думите на кмета за последните 2-3 години са наложени наказания за над 2 млн. лв.. Фандъкова подсигурява, че не се заплаща за неприятно и некачествено свършена активност. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР