До 17 септември включително избирателите имат възможността да подадат заявление

...
До 17 септември включително избирателите имат възможността да подадат заявление
Коментари Харесай

Срокът за подаване на заявление за гласуване по настоящ адрес и за вот с подвижна избирателна кутия е 17 септември

До 17 септември в това число гласоподавателите имат опцията да подадат заявление за регистриране в изборния лист по сегашен адрес и за гласоподаване с преносима изборна кутия за произвеждането на избори за Народно заседание на 2 октомври 2022 година.

Когато жителите имат непрекъснат и сегашен адрес в разнообразни общини, се постанова да подадат заявление, с цел да бъдат включени в изборния лист по сегашен адрес. Вариантите за неговото складиране са: персонално на място в Община Ямбол – Център за административно обслужване, на e-mail адрес: [email protected] или на уеб страницата на Групово дело ГРАО – https://regna.grao.bg/.

Избиратели с трайни увреждания, които не са в положение да упражнят изборното си право в изборното помещение и желаят да гласоподават с преносима изборна кутия, би трябвало саморъчно да подпишат заявление, което може да бъде подадено от упълномощено лице или изпратено по пощата, факс или електронно заявление със същото наличие през интернет страницата на органите по член 23, алинея 1 ИК по непрекъснат адрес.

Справка за адреса на изборната секция в данните от окончателните изборни описи за гласоподаване може да се направи след 21 септември 2022 година.

Заявление за регистриране в изборния лист по сегашен адрес в изборите за народни представители на 2 октомври 2022 година:

 .

Заявление за гласоподаване с преносима изборна кутия в изборите на 2 октомври 2022 година:
https://egov.bg/wps/wcm/connect/3374372f-e200-4543-a741-14bf5116bcaa/910002ZVLNv01.pdf?MOD=AJPERES&CVID=ob9OSUg.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР