До 1 март всяка година Агенцията по обществени поръчки ще

...
До 1 март всяка година Агенцията по обществени поръчки ще
Коментари Харесай

Предложение: Да обявяват публично нарушителите по търгове и конкурси за обществени поръчки

До 1 март всяка година Агенцията по публични поръчки ще оповестява имената на извършители по търгове и състезания. Допусналите умишлени нарушавания на разпоредбите ще бъдат отрязани от присъединяване в нови.

Това е записано в оферти за промени в правилника за публичните поръчки, препоръчан от финансовото министерство за публично разискване. Всяка поръчка с оповестяването си в онлайн платформата ще получава неповторим номер, с цел да бъде следено нейното осъществяване. При непланирано спиране на платформата за над 2 часа всички периоди се удължават с времето, през което платформата не е работила.

В специфичен указател ще се разгласяват решенията, обявленията, документите, протоколите и отчетите, подписаните контракти, както и всички промени в тях. Предвиден е специфичен ред за оповестяване и запазване на информация за поръчки отвън платформата - при класифицирана информация, показване на образци или макети или на оферта, готова с потребление на характерни принадлежности и устройства, или формати на файлове, поддържани от приложения, които не са общодостъпни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР