ДНК експертиза закова за палежа в блока на бургаския фоторепортер

...
ДНК експертиза закова за палежа в блока на бургаския фоторепортер
Коментари Харесай

ДНК материал от връзка за обувка закова третия задържан за палежа в блока на бургаския фоторепортер

ДНК експертиза закова за палежа в блока на бургаския фоторепортер Борислав Пенков в ж.к. „ Зорница “. Това стана ясно през днешния ден в Бургаския областен съд, където се организира съвещание по установяване на мярката за неотклонение на Данаил Стефанов.

Той е на 33 години и има 22 присъди за грабежи. Понеже е бил в пандиза, той е имал ДНК профил, който съответствува с биологичния материал, оставен по връзка на обувка, откритата на мястото на пожара. Там е имало и бутилка със запалителна течност и гума, оповестява

Прокурор Шулева сподели, че рядко се случва толкоз изрично доказателство – да се откри генетичен материал и да се свърже с обещано лице. Тя изрече изключителна признателност на служителите на реда, работили непрекъснато по случая.

Данаил Стефанов е упрекнат за това, че на 14.10.2018г. в качеството си на съучастник, в съучастничество с Румен Янакиев – съучастник, и Петър Биберов – подстрекател, запалил жилището на Пенков. При палажа е унищожено таблото с 27 електромери и прекъсвачи в жилищния блок, а живота на десетки други хора е подложен в заплаха.

Самият Данаил съобщи пред съда, че сега работи като защита на частни лица в София и бил арестуван два дни, откакто се върнал от столицата. Мъжът не е женен, само че живее на фамилна начала с жена, с която имат дете.

„ Бях в София, всичко е скалъпено от органите на реда. Няма по какъв начин да правя работа с някой, поради който надали не съм лежал. Като ме питаха дали ще потвърждавам и като споделих не, аз станах обвинен. Нямам нищо общо със случая. Имам жена и четиригодишна щерка. Моля най-малко за домакински арест, с цел да мога да се грижа за щерка си, тъй като жена ми е задочна студентка ”, съобщи Данаил по отношение на палежа.

В последна сметка съдът го остави в ареста.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР