Днешните консултации не са публичен линч над новия главен прокурор

...
Днешните консултации не са публичен линч над новия главен прокурор
Коментари Харесай

Румен Радев: Консултациите не са публичен линч срещу Гешев и Цацаров

Днешните съвещания не са обществен линч над новия основен прокурор Иван Гешев и ръководител на КПКОНПИ Сотир Цацаров. Ако някой е пристигнал тук с желание за лични нападки към Гешев и Цацаров, мястото му не е в днешния спор. Това сподели президентът Румен Радев при започване на консултациите с неправителствени организации и професионални сдружения на магистрати, чиято цел е да посочат дали са нужни промени в Конституцията.

" Консултациите при президента не целят унищожаването на българската прокуратура, не обслужват политически партии, нови политически планове и нови избори. Те не са и главното предизвикателство пред мандата на новия основен прокурор ", сподели още Радев.

„ Ако идеята на Гешев е за справедлива, самостоятелна и ефикасна прокуратура, той би следвало да се възползва от тези съвещания, тъй като те целят точно това. Една прокуратура може да се самоунищожи и самообезличи, в случай че не води ефикасна битка с корупцията по високите етажи на властта и в случай че не преследва с еднообразно озлобление всички олигарси “, съобщи той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР