Днешната сводка на британското военно разузнаване анализира ефективността на иранските

...
Днешната сводка на британското военно разузнаване анализира ефективността на иранските
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Иранските дронове не оправдаха руските очаквания

Днешната сводка на английското военно разузнаване проучва успеваемостта на иранските дронове, които Русия употребява във войната си против Украйна, оповестява съветската работа на Би Би Си.

Русия употребява безпилотни летателни апарати (БПЛА), създадени в Иран от август тази година. По принцип това са дронове камикадзе от вида " Шахид-136 ".

Русия употребява този вид БПЛА в огромна вълна от въздушни удари, осъществени на 10 октомври. Както заяви по-рано Генералният щаб на украинската войска, Русия общо е употребила 86 дрона " Шахид-136 ", към 60% от които са унищожени във въздуха.

Тези летателни апарати се движат с ниски скорости на ниска височина, което ги прави лесни цели за стандартната противовъздушна защита. В същото време е реалистично да се допусна, че Русия е постигнала прочут триумф в нанасянето на удари с тях.

Въпреки декларирания обсег от 2500 км, " Шахид-136 " са способни да носят единствено малко количество експлозиви. Малко евентуално е освен това състояние те да решат приемливо дилемите за нанасяне на удари в дълбокия гръб на Украйна, за които Русия евентуално желае да ги употребява.

Като се има поради, че съветската бойна авиация на тактическо равнище към момента е доста лимитирана в интервенции над украинска територия, неналичието на надеждни, постоянни и точни ударни качества на оперативно равнище наподобява една от най-слабите страни на съветските бойни качества в Украйна.

Източник: News.bg
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР