Днешната статия от нашия гост-автор Страхил Иванов спада към категория

...
Днешната статия от нашия гост-автор Страхил Иванов спада към категория
Коментари Харесай

Оправданието „нямам време за тренировки” и как да се справим веднага с него

Днешната публикация от нашия гост-автор Страхил Иванов спада към категория „ мотивиращи четива ”. Запознайте се с нея непременно, в случай че към момента намирате! И триумф!

Нека стартираме с къс урок по астрономия... В центъра на Слънчевата система е ситуирана звезда – Слънцето. Около него обикалят осем планети, всред които и нашият дом – планетата, наречена Земя. Освен към Слънцето Земята се върти и към своята ос, посоката е от запад на изток, а резултатът – периодично повтаряне на денонощно.

23 часа 56 минути и 4.09 секунди (приблизително 24 часа) е времето, за което Земята прави едно цялостно завъртане към оста си. Тези 24 часа назоваваме денонощие . Часове, които в множеството случаи ни се костват извънредно незадоволителни и за жалост, се изплъзват сред пръстите ни, преди да сме се усетили.

„ Наистина желая да вляза във форма, само че физически е невероятно да отделя време за това. ” Звучи ли ви познато? Чувам го всеки ден! Повярвайте ми, аз съм човек с доста задължения, все пак съумявам да отделя време за спорт всяка седмица. Как съумявам? Всичко е въпрос на организация, цели и предпочитание.

Често изразът „ нямам време ” значи всичко друго, само че не и действителна липса на време.

„ Нямам време! ” (разбирай „ Липсва ми предпочитание. ”)

Истината е, че единственaта спънка сред вас и тренировките не е неналичието на време, а неналичието ви на предпочитание да намерите такова.

Три часа седмично – това е времето, което би трябвало да „ пожертвате ”, с цел да поддържате формата си. Точно по този начин, единствено три часа седмично! Мисля, че всеки човек е кадърен да ги отдели, без значение какъв брой е натоварено всекидневието му.

Фитнес, колоездене, плуване, джогинг, йога, танци… Възможностите да бъдете дейни, са безчет доста, ключът е да намерите това, което ви носи наслаждение, с цел да не го възприемате като досадно обвързване.

Нямам свободно време!  (разбирай  Пропилявам свободното си време. ”)

И дано от астрономията да преминем към математиката! Седмицата има 168 часа. Дори в случай че работите по 50 часа седмично и спите по 8 часа през нощта, ви остават цели 62 свободни часа.

Да приемем, че прекарвате 2 часа дневно пред тв приемника, това са 14 часа седмично. Като ги сравним към горните 62, излиза, че прекарваме към 1/4 от свободното си време пред екрана на тв приемниците си .

Положението става още по-тревожно, когато си дадем сметка, че дисплеят на тв приемника надалеч не е единственият, който приковава вниманието ни! А в случай че включим времето, което прекарваме пред смарт телефона, таблета и преносимия компютър?

Колкото и да е мъчно, би трябвало да признаем обстоятелството, че  п ропиляваме по-голямата част от свободното си време вторачени в технологиите ! Безцелно сърфиране в Интернет, скролването във Фейсбук и Instagram, видеоигрите – всички сме осведомени с тези „ значими ” действия, нали? Замисляме ли се обаче какъв брой доста време ни лишават?

Не споделям, че би трябвало да живеете като в първобитния строй, само че дано не забравяме, че технологиите са основани, с цел да ни икономисват време, а не да ни го лишават! Всъщност с помощта на тях човек би трябвало (или най-малко би трябвало) да разполага с няколко часа повече свободно време през седмицата, спрямо това отпреди 30 години. Можем да платим всичките си битови сметки, без да чакаме на дълги опашки, можем да намерим информация, без да се постанова да вървим до библиотеките, можем да пазарим онлайн, да организираме пътувания и бизнес срещи за броени минути и така нататък

Онлайн услугите и приложенията, които могат да ни спестят време, в действителност са доста. Друг е въпросът по какъв метод ще използваме свободното си време! Важното е то да бъде в нашите лични ръце и да не разрешаваме на технологиите да ни го лишават.

Не намирам време!  (разбирай  Тренировките не са ми приоритет. ”)

Може би някои от вас сега си споделят: „ Но аз не извозвам свободното си време в Интернет или пред тв приемника, аз просто нямам свободно време! Имам желанието, само че в действителност не мога да намеря време за тренировки! ”. Изгубени сред работа, обучение и домашни отговорности, от време на време едвам ни остава време за фамилията и приятелите, по какъв начин да намерим време и за спорт?

Имайте поради, че хората, които упражняват, не го вършат, тъй като разполагат с повече време, а тъй като все пак намират време! Въпросът не е единствено до предпочитание, а и до вярна организация, която постоянно опира до нашите цели. Тук не става дума просто за фитнес или тренировки, тук става дума за вашето здраве .

Когато вашият график е напълнен единствено с действия, които способстват за качеството ви на живот, то несъмнено вие знаете по какъв начин да организирате времето си. Просто сте го организирали, без да вземете поради своето здраве! Физическата интензивност отсъства от дневния ни график единствено тогава, когато не сме сложили здравето там, където му е мястото, а именно
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР