Днес знаем, че със сигурност има три измерения, но все

...
Днес знаем, че със сигурност има три измерения, но все
Коментари Харесай

ЦЕРН: Черните дупки ни водят към паралелни светове!

Днес знаем, че сигурно има три измерения, само че към момента ни е мъчно да осъзнаем това на процедура. Това е и повода новината, която екип на ЦЕРН оповести, да е толкоз шокираща. Оказва се, че има най-малко девет измерения, а черните дупки са мостът сред тях.

ЦЕРН втрещи света с доктрина за паралелните действителности и броя на измеренията. Учените са разкрили способ, с който да разкрият

една от най-строго защитаваните секрети на Вселената, а точно – скритите измерения.

Физиците гледат на гравитационните талази като на талази в Космоса, породени от придвижването на солидни обекти. Това кара откривателите да считат, че съществуват цели девет измерения. Ключът за откриването им са черните дупки.

Според една от теории във физиката на частиците Вселената е доста повече от това, което очите ни виждат. Ако сходни измерения бъдат открити, те ще дадат доста отговори на въпроси, вариращи от квантовата физика, до гравитацията.

Един от главните въпроси във физиката е така наречен М-теория. Според нея множеството измерения биха могли да скрият спомагателни вселени. Това е единствено една от частите на Струнната доктрина, която се пробва да изясни по какъв начин всички сили и частици се вписват в едно само изложение. Уравненията в нея са точни единствено в случай че има 9 пространствени измерения. Това е и повода учените да търсят доказателство точно за тъкмо този брой паралелни действителности.

 Измерения

За да живеят, струните би трябвало да са ситуирани в 9-измерно пространство. Когато към него е включено и времето, това ги прави общо 10. Пътуването сред сходни действителности би било много забавно. Ако да вземем за пример във Вселената има и други измерения, това ще разтегне или свие пространството и времето по друг метод.

Стандартните гравитационни талази не биха били същите, в случай че се добави още едно в допълнение пространство. Едно в допълнение измерение също би могло да добави различен метод за разпространяване в пространството. Това се назовава дишане. Гравитационните талази се свиват и уголемяват в пространството, сходно на дробовете, когато дишаме.

 Чера дупка

Такова битие на спомагателни измерения се разисква от дълго време от най-различни гледни точки. Нов поврат в това търсене са гравитационните талази. А черните дупки са ключът към разгадаването. Това предизвика мисли, като това дали от другата страна няма и други хора, които живеят там.

Учените от ЦЕРН към този момент употребяват адронен колайдер, с цел да открият признаци за съществуването на други измерения. Едно от средствата им е LHC – апарат, който може да направи дребни черни дупки, в случай че има спомагателни измерения с верния размер. Те няма да се запазят дълго, само че ще оставят следи от радиация в детекторите. Това слага загадката пред едно ново равнище на развиване.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР