Днес започна месецът на мъжкото здраве. Клиниката по урология в

...
Днес започна месецът на мъжкото здраве. Клиниката по урология в
Коментари Харесай

Безплатни урологични прегледи в месеца на мъжкото здраве

Днес стартира месецът на мъжкото здраве. Клиниката по урология в университетската болница „ Св. Георги " в Пловдив също се включва в акцията Мовембър с безвъзмездни прегледи при експерт. Лекарите припомнят, че в рисковата група попадат всички мъже над 50-годишна възраст, а ранната диагностика на рака на простатата е решаваща за цялостното лекуване на болестта.


Карциномът на простатата заема второ място измежду всички онкологични болести при мъжете. Тревожната статистика се добавя и от ниския брой на диагностицирани у нас. А повода е, че множеството мъже подценяват профилактичните прегледи.
Д-р Петър Антонов, уролог в УМБАЛ " Св. Георги " - Пловдив: Ракът на простатната жлеза няма признаци и точно по тази причина това профилактичният обзор, проучването на простатоспецифичния антиген, е от основно значение за ранната диагностика. Прегледът при уролог не е заплашителен, няма потребност да бъдем срамежливи, няма потребност и да се вършим на мощни.
Най-застрашените са мъжете над 50-годишна възраст, а в случай че има фамилна обремененост, и след 45 профилактичните прегледи са наложителни. Защото откриването на болестта в начален стадий, доста усилва възможностите за лекуване.
Панчо Панчев - пациент: На всекиго предлагам, когато е по-рано, всичко е по-добре, когато закъснее човек - неприятно.
Студентите по медицина също се включват в акцията.
Йозлем Гюлджева - ръководител на Студентски съвет към МУ-Пловдив:Колегите, които са от по-горните курсове, като 4-ти,5-ти и 6-ти курс стажанти, могат да дойдат в клиниката и да бъдат част от профилактичните прегледи.
Безплатните прегледи в Пловдив ще бъдат през целия ноември, с авансово записване в клиниката по Урология на болница „ Св. Георги ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР