Днес ви предлагаме рецептата за вкусни домашни кроасани! Домашните печива са

...
Днес ви предлагаме рецептата за вкусни домашни кроасани! Домашните печива
са
Коментари Харесай

Домашни кроасани: Семейството ми е просто във възторг

Днес ви предлагаме рецептата за вкусни домашни кроасани!

Домашните печива са доста по-вкусни от купените и това е реалност! Предлагаме ви да изпечете домашни кроасани и по този метод да разнообразите фамилните си закуски в почивните дни.

Тези домашни кроасани са доста комфортни, в случай че приготвяте храна на детето си за учебно заведение. Трябва да се съгласите, че всички деца обичат кроасани. Ако не добавяте доста захар в тестото, кифличките могат да се комбинират със сирене, шунка, извара и дори риба. Е, в случай че предпочитате сладки печива, тогава прибавете повече захар и малко ароматна есенция в тестото.

Като заряд за домашно приготвените кроасани можете да употребявате всяко сладко, шоколадова паста Nutella или всевъзможен крем. Приготвянето на домашни кроасани въобще не отнема доста време и всички фенове на домашно приготвените сладкиши ще се насладят на великолепието от резултата.

Съставки:

500 грама брашно; 20 грама прясна квас (или пакетче суха мая); 125 мл прясно мляко; 125 грама кисело мляко; 3 супени лъжици захар; 1 ч.л. сол; 2 яйца; 70 грама разтопено масло;

За да намажете тестото:

1-2 жълтъка с малко мляко.

Начин на подготвяне:

Изсипете маята в топлото мляко със захарта. Оставете маята за 2 минути, с цел да се задейства.

В огромна купа омесете тесто от брашното, киселото мляко, яйцата, солта и маята. Тестото трябва да е еластично, не лепкаво и елементарно да пада от ръцете. Ако консистенцията на тестото не е тъкмо такава, от каквато се нуждаете, можете да добавите още брашно.

Ако имате време, оставете тестото да почине и да втаса за към 30 минути. Ако бързате, можете веднага да започнете да работите с него.

Разделете тестото на 8 идентични по величина топки. Разточете всяка топка в кръгла форма. Намажете всеки слой с масло и ги сложете едни върху други. Последният слой не трябва да се намазва.

Разточете тестото отново на тъничък лист. Нарежете всяко листо на 12 или 16 триъгълника.

Разнесете пълнежа върху всеки триъгълник и сгънете, започвайки извън във вътрешността.

Поставете хартия за печене върху тавичка и подредете всички кроасани върху нея. Оставете кроасаните да почиват и да втасат към 60 минути. Преди печене намажете кроасаните с жълтък, разбъркан с малко прясно мляко.

Печете при температура от 200 градуса, към 15 мин. Сервирайте кроасаните с чаша горещо мляко или чай.

Вижте още: Гнезда от патладжан – лесна рецепта от далечното минало

Гответе с удоволствие и не забравяйте да споделите тази забавна рецепта с приятелите си в обществените мрежи!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР