Какви са позициите на кандидатите за евродепутати относно войната в

...
Какви са позициите на кандидатите за евродепутати относно войната в
Коментари Харесай

От София до Брюксел – предизборен дебат с кандидати за евродепутати

Какви са позициите на претендентите за евродепутати по отношение на войната в Украйна, външната политика на Европейски Съюз и Шенген? В дебата участваха Андрей Ковачев от ГЕРБ-СДС, Деница Симеонова от ПП-ДБ, Петър Волгин от " Възраждане ", Румен Гечев от " Българска социалистическа партия за България " и Ангел Джамбазки от Вътрешна македонска революционна организация.

В първия кръг от регламента претендентите за евродепутати се аргументираха за какво българските жители би трябвало да гласоподават за тях. Във втория кръг всеки имаше опцията да изкаже позицията си по въпроса с войната в Украйна. Третата част беше отдадена на коментар на положението на бизнеса в България, мигрантската вълна и присъединението на страната ни в Шенген.

Първи беше Андрей Ковачев, който съобщи, че ГЕРБ-СДС ще се бори за „ предвидимо ръководство ", нулева противозаконна миграция и вложение на европейски и български средства в инфраструктурата, построяването на спортни зали и прочие.

Няма потребност от туристи в Брюксел, сподели Деница Симеонова. Според нея приоритет би трябвало да бъде приближаването на българските жители към Европейски Съюз. Тя предлага построяването на районни офиси, които да разрешават разискване на европейската принадлежност на България.

Петър Волгин даде обещание от името на „ Възраждане ", че „ решенията за България ще бъдат взимани в София, а не в Брюксел и Вашингтон ".

От " Българска социалистическа партия за България " Румен Гечев акцентира, че най-важна е отбраната на позицията за тъждество сред страните-членки на Европейски Съюз.

Ангел Джанбазки напомни аспекти от досегашната политика на Вътрешна македонска революционна организация и уточни като водещи цели българското селско стопанство, енергетиката и енергийната сигурност на страната.

Втората част на регламента откри въпроса за позицията на България по отношение на войната на територията на Европа.

Според Ковачев няма спор по отношение на това, че всички желаят мир, само че „ би трябвало да сме наясно кой стартира войната - Кремъл е агресорът, а Украйна - жертвата ".

Според Гечев „ всички страни са отговорни за това, че има война " и дейностите на президента на Украйна също са една от аргументите за експлоадирането на спора. Този коментар докара до репликата на представителя на ГЕРБ-СДС: „ Българска социалистическа партия оправдава експанзията на Русия ".

По думите на Волгин „ Западът настройваше с години Украйна против Русия ", само че Ковачев още веднъж отбрани позицията си, че нападението на съветската войска е неаргументирано.

„ България би трябвало да е на страната на мира, а не да изпраща оръжия на Украйна ", сподели претендентът на „ Възраждане ". Според него президентът на Украйна е „ нелегитимен водач ", а с парични средства и оръжия „ оказваме помощ на режима на Зеленски ".

Ангел Джамбазки показа като мотив хипотетична обстановка, в която Турция предявява териториални искания към България. Според него този образец и войната в Украйна са доказателство за това, че най-съществен би трябвало да бъде ползата „ до каква степен Европа и България могат да се пазят ".

България би трябвало да е деен сътрудник за сигурността на Европа, която не е единствено за сигурността на жителите, а и на ресурсите, съгласи се Деница Симеонова.

По думите на Ковачев Европейски Съюз е кротичък план, само че „ взривоопасният свят към нас ни задължава да влагаме в защитата ".

Третата част на дебата наблюдава настроенията на претендентите по отношение на положението на бизнеса в България, мигрантската вълна и Шенген.

Нелегалната миграция беше насърчавана от канцлера на Германия с предлог, че имат потребност от работна ръка, сподели Джамбазки. Според него „ тези хора " не търсят работа, а „ постановат метода си на живот по несъответстващ метод ".

След това Деница Симеонова отбелязва, че тематиките за миграцията и Шенген водят до напор от дезинформация и подправени вести.

Петър Волгин счита, че малко на брой са облагодетелствани от достиженията на предходното държавно управление по отношение на частичното ни присъединение в Шенген.

Между дебатиращите няма спор по отношение на настояването ни за включване в сухопътния Шенген.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР