Евро-2024 започва днес с първия мач между Германия и Шотландия,

...
Евро-2024 започва днес с първия мач между Германия и Шотландия,
Коментари Харесай

Изкуственият интелект прогнозира резултатите от Евро 2024 – Франция печели най-често

Евро-2024 стартира през днешния ден с първия мач сред Германия и Шотландия, а изкуственият разсъдък счита, че срещата ще приключи в интерес на домакините на шампионата (2:0) с възможност от 76%.

Моделът AI ​​Octopus от стартъп компанията Luzmo — това е отпратка към октопода Пауло, който предсказа резултатите от някои мачове на Евро 2008 и Световното състезание по футбол през 2010 година

Според техническия шеф на Luzmo, Хароен Вермилен, компанията е употребила нещо сходно на метода Монте Карло. Изкуственият разсъдък е планувал резултатите от Евро 2024 — Франция печели най-често (в 22 симулации от 100). В 22 от 100 симулации Франция печели шампионата — родината на Luzmo, Белгия има 3,4% късмет да завоюва трофея, до момента в който Англия е с 3,2% късмет (въпреки че има по-голяма възможност да доближи до полуфиналите).

Вермилен споделя пред The ​​Register, че „ самият модел всъщност е симулатор на мач, който извършва симулирани игри, основани на индикатори като рейтинг на наденията и защитите… за разпределение на вероятностите за офанзива по отношение на други тимове. “

Евро 2024 ще се организира от 14 юни до 14 юли. В груповата фаза украинският народен тим ще играе против Белгия, Румъния и Словакия — първият мач против румънците е на 17 юни.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР