Днес Върховният касационен съд (ВКС) ще гледа делото срещу Георги

...
Днес Върховният касационен съд (ВКС) ще гледа делото срещу Георги
Коментари Харесай

Гледат делото за сградата-убиец на Алабин

Днес Върховният касационен съд (ВКС) ще гледа делото против Георги К., Петър П., Николай С. и Манчо И. за причиняването по несъобразителност на гибелта на Деница Ченишева и Петрина Христова. при сриването на постройка на ул. „ Алабин “ в София през 2006 година, написа actualno.com. Делото е формирано по митинг и по тъжби на частните обвинители и цивилен ищци против въззивното решение от 19.02.2020 година на Софийския апелативен съд (САС), с което е доказана присъда по н.о.х.д. № 2065/2016 година на Софийския градски съд, написа БГНЕС.

С първоинстанционната присъда подсъдимите Георги К. – шеф на „ Хрисома “ ООД и притежател на постройка в гр. София, ул. „ Алабин “, оповестена за монумент на културата, Петър П. – направлявал ремонта на постройката като реализатор по контракт, подписан с „ А3 – Архитектура и осъществяване “ ООД, Николай С. – шеф на „ А3 – Архитектура и осъществяване “ ООД, и Манчо И. – притежател и шеф на компанията за поправки Едноличен търговец „ Медия Манчо “, са приети за невиновни при изискванията на без значение съпричиняване да са предизвикали на 19.09.2006 година гибел по несъобразителност на повече от едно лице – Деница Ч. и Петрина Х., заради немарливо осъществяване на правно-регламентирана активност, представляваща източник на нараснала заплаха (престъпление по член 123, алинея 3, прочие 2 вр. алинея 1, прочие 2 от НК).

С въззивно решение по в.н.о.х.д. № 321/2019 година на САС е доказана присъдата на първата инстанция. С касационните митинг и тъжби на частните обвинители се релевират касационните учредения по член 348, алинея 1, т. 1 и 2 от Наказателно-процесуален кодекс – нарушаване на материалния закон и основни нарушавания на процесуалните правила. Прави се искане за анулация на атакувания въззивен правосъден акт и връщане на делото за ново разглеждане.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР