Днес в западната част на Дунавската равнина, а до края

...
Днес в западната част на Дунавската равнина, а до края
Коментари Харесай

Вижте с какво време ще започне новата седмица

Днес в западната част на Дунавската низина, а до края на деня на всички места, ще се обърне от северозапад и ще нахлуе относително по-студен въздух, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Сутрешните температури ще са относително високи сред 8° и 13°; в София - към 9°, денем ще доближат 11°-16°, в югоизточните региони до 20°, в София - към 11°, само че ще се намаляват. След обяд от северозапад преваляванията ще стопират, по-късно и облачността ще стартира да се раздира и понижава.
В планините ще бъде облачно и мъгливо. На доста места ще има превалявания от дъжд, изначало единствено по най-високите елементи от сняг, само че с понижението на температурите сняг ще вали и на по-малка надморска височина - над към 1600 метра. След обяд преваляванията ще отслабват и стопират, по здрач от запад-северозапад и облачността ще стартира да се раздира и понижава. Ще духа мощен и плевел югозападен вятър, който по-късно денем ще стартира да се ориентира от запад-северозапад и ще отслабва. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 7°, на 2000 метра - към 1°.
По Черноморието ще бъде най-вече облачно, на доста места с превалявания от дъжд, обилни след обяд основно в южните региони. Възможни са и гръмотевици. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен вятър от юг-югозапад, който след обяд ще се ориентира от северозапад и ще отслабне. Максималните температури ще бъдат сред 18° и 21°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, само че след обяд ще отслабва.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР