Днес в Националния институт за недвижимо културно наследство (НИНКН) в

...
Днес в Националния институт за недвижимо културно наследство (НИНКН) в
Коментари Харесай

Община Пловдив внесе за съгласуване в НИНКН комплексния проект за обект Античен форум на Филипопол – изток и юг

Днес в Националния институт за недвижимо културно завещание (НИНКН) в София бе импортиран наново за координиране комплексния план за обект АНТИЧЕН ФОРУМ НА ФИЛИПОПОЛ – ИЗТОК И ЮГ във всичките му елементи.

Заявлението от името на заместник-кмета по просвета, археология и туризъм на община Пловдив – Пламен Панов в НИНКН е съпроводено от два кашона с цялостната документи. Припомняме, че с писмо от НИНКН бяха дадени рекомендации и наставления за премахване от плана при първото му внасяне за неговото разглеждане. По тази причина се наложи планът да бъде доработен от проектантите от „ В и Р Инженеринг “ ООД,  и през днешния ден той бе входиран още веднъж, като всички наставления за изпълнени.

Очаква се в период до 4 месеца, (какъвто е периода по чл.84, ал.1 и ал.2 от ЗКН), планът да бъде координиран, като е допустимо това да се случи и по-рано, защото специалистите от Института са осведомени към този момент с него.

След съгласуването се чака Общински съвет – Пловдив, по предложение на Кмета Здравко Димитров, да гласоподава средствата, с цел да започва процедурата по Закон за обществените поръчки. След като планът бъде координиран, администрацията още веднъж ще провежда обществено показване пред пловдивчани по този начин, както по самодейност на Пламен Панов и Кмета на Централен Георги Стаменов, на 2 септември предходната година бе показан пред обществеността идейния капиталов план. Това се случи навън наоколо до конгрес Изток – юг, с присъединяване на целия екип архитекти, инженери, реставратори, археолози, представители на Община Пловдив и регион Централен.

С осъществяването на плана за обект: „ Античен конгрес на Филипопол – изток и юг. Благоустрояване, консервация, реституция и социализация в УПИ II- 521.1646, археология, общ. действия, паркинг, част от ПИ с ИД 56784.521.1435, част от ПИ с ИД 56784.521.1382 и част от УПИ III- площад и общ. действия с ИД 56784.521.1449, кв. 125 по проекта на ЦГЧ, гр. Пловдив. “, на процедура пл. „ Централен ” ще бъде приключен в целокупност и ще разкрие цялостната си хубост и нова визия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР