Днес в китайския град Чънду се проведе 5-ият Азиатско-тихоокеанския Ден

...
Днес в китайския град Чънду се проведе 5-ият Азиатско-тихоокеанския Ден
Коментари Харесай

Huawei с ключов принос в устойчивото развитие на дигиталната икономика

Днес в китайския град Чънду се организира 5-ият Азиатско-тихоокеанския Ден на нововъведенията. Темата на тазгодишното издание е „ Иновации, които разрешават дигитализацията на Азиатско-тихоокеанския район ". Над 200 представители на промишлеността и управленческите и университетски среди от района участваха на събитието, с цел да обсъдят новаторските 5G технологии и тяхното приложение, стабилно развиване, както и тематиките за технологиите, човечеството и природата.

5G е центърът на смарт обществото, където всичко е обвързвано. Днес когато към този момент навлизаме в 5G ерата, сме и в доста значим стадий от цифровата промяна на промишленостите в целия свят. Индустриалното развиване мина от машинизация до електрификация през автоматизация до цифровизация.

По време на събитието Уилям Ху, шеф на борда на Huawei и президент на института за стратегически проучвания показа: „ 5G идва в точното време. Тази технология ни дава огромно покритие, необятна честотна лента и ниска инертност въз основата на обичайните връзки. Дава опция за развиване и на разнообразни приложения. Тази нова функционалност разрешава адаптирането на 5G в разнообразни сложни промишлености. С развиването на 5G ще се появявят и доста приложения на технологията, които ще трансформират света. 5G, AI, IoT и облачните услуги усъвършенстват всекидневния ни живот и вършат света едно по-добро място ".

Huawei оказва помощ на страните от района да интегрират 5G по-бързо

Азиатско-тихоокеанския район е водач в света във връзка с консолидираното на 5G. Южна Корея е първата страна, която има огромно потребление на 5G за комерсиални цели. След представянето на 5G през април общият брой на 5G потребителите в страната надвишава 2 милиона. Китай от своя страна е построил огромни 5G мрежи за пилотна търговка приложимост. 5G мрежи са построени в Пекин, Шанхай, Гуанджоу, Шенжен и Чънду. Тестваната скорост е над 1GB на секунда, което значи, че изтеглянето на HD филм в 1080P лишава броени секунди.

5G се трансформира в действителност. По света общо 35 снабдители в над 20 страни са показали 5G и още 33 страни вкарват 5G мрежи.

Huawei има над 50 комерсиални контракта за 5G в света и е доставила над 200 милиона устройства. Компанията продължава да предлага най-сигурните и най-развити 5G артикули и решения, въз основата на богатия си пилотен опит с технологията и дейното изследване на приложенията ѝ. Huawei цели да подкрепи доставчиците в Азиатско-тихоокеанския район да интегрират 5G по-бързо и изцяло да се възползват от преимуществата, които носи технологията. Целта на компанията е да даде опция за развиване на доста промишлености, да усъвършенства обществената успеваемост и да форсира обществената дигитиализация.

С представянето на 5G мрежата със стерео-покритие ще има повече новаторски приложения на 5G

По време на събитието Huawei и мобилният оператор China Mobile Sichuan показаха 5G мрежа със стерео покритие, която се състои от основа за базовото покритие, пласт за оптимален потенциал, и покритие в закрити пространство, с което реализира безпроблемно 5G покритие във всевъзможни сюжети. Освен това Huawei си партнира с снабдители и други сътрудници, с цел да показва другите приложения на технологията в промишлеността, като да вземем за пример 5G+VR, 5G+8K видео, 5G+дронове, 5G и телемедицината и 5G коли за спешна помощ. Всичко това демонстрира безкрайните благоприятни условия на 5G в цифровата епоха.

Гостите от държавни институции, промишлеността и университетските среди изнесоха лекции от разнообразни гледни точки, като да вземем за пример установяване на държавна политика и регулации, както и индустриалната цифровизация. Специалистите приказваха и за това по какъв начин новаторските технологии могат да поддържат развиването на културната промишленост и отбраната на околната среда, като споделиха по какъв начин технологиите " 5G+AI " оказват помощ на доста промишлености.

От 2013 година Денят на нововъведенията на Huawei се организира в разнообразни градове, в това число Лондон, Милано, Мюнхен, Париж, Сингапур, Сидни, Банкок, Дубай и Сао Пауло. Следвайки правилата си на отвореност, иновативност и споделен опит, Huawei цели да даде опция на всеки човек, дом или организация да се цифровизират и да създадем един обвързван и „ интелигентен " свят.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР