Днес украинският президент Владимир Зеленски ще направи видеообръщение към членовете

...
Днес украинският президент Владимир Зеленски ще направи видеообръщение към членовете
Коментари Харесай

Зеленски говори днес пред израелския парламент

Днес украинският президент Владимир Зеленски ще направи видеообръщение към членовете на израелския парламент, съобщи БНР. Израел наподобява не желае да застане прекомерно ясно на страната на Украйна, защото се пробва да поддържа работни връзки с Русия и да работи като медиатор в спора. Украинският президент, който е от еврейски генезис, към този момент беседва с други законодатели по света - в това число с американските, английските и немските и насочи молба за поддръжка.

Над 3,3 милиона бежанци са напуснали Украйна през западната граница от началото на съветската инвазия. Уличните боеве в Мариупол пречат на избавителните екипи да стигат до стотиците оживели, останали под опустошения от съветска офанзива спектакъл. Британското министерството на защитата съобщи, че Русия не е съумяла да получи надзор над въздуха и значително разчита на оръжия, които могат да бъдат изстреляни от съветското въздушно пространство.

Украинската войска заяви за интензивни боеве през вчерашния ден против съветски войски, настъпващи в Донецка и Луганска област. Град Николаев още веднъж е бил подложен на многократни въздушни набези. Няма настоящи данни за породените жертви и опустошения. Кметът на Мариупол сподели, че в центъра на града има интензивни улични борби, които попречват напъните за избавяне на стотиците хора, които към момента се намират в бомбоубежището на интонации спектакъл.

Русия не съумява да получи надзор над въздушното пространство на Украйна, една от главните цели на Москва, твърди английското министерство на защитата. Продължаващият им крах да реализират това доста забавя оперативния им прогрес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР