Днес цялата политическа и обществена енергия е съсредоточена върху промени

...
Днес цялата политическа и обществена енергия е съсредоточена върху промени
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Трябват спешни решения за икономиката и доходите. Ние имаме план какво да се прави

„ Днес цялата политическа и социална сила е съсредоточена върху промени в Конституцията. Така се изпуска момента за сериозните решения за превъзмогване на рецесията “, безапелационна бе на среща със социалисти в Търговище Корнелия Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия уточни данни от интернационалните източници: „ Според специалисти на Организация на обединените нации светът е на прага на най-тежката хранителна рецесия от 50 години насам. Foreign Affairs, Bloomberg,Франс прес, МВФ, Евростат вещаят тежка криза в международната стопанска система и заплаха от увеличение на бедността и неравенствата “.

П този мотив Нинова уточни: „ Отсега сигнализирам: България закъснява с народен проект за дейности. Кризата потвърди нуждата от унищожаване на комерсиалния темперамент на лечебните заведения и държавна политика за общинското и държавно опазване на здравето “.

„ Спешно е належащо да се дефинират петте основни браншове в стопанската система, които обезпечават максимален растеж на Брутният вътрешен продукт и да им се обезпечат обществени вложения. Да се помогне на износно насочените компании да пренастроят част от производството си за вътрешния пазар “.

Тя очерта и наложителната нужда от промени в идващия бюджет на страната: „ В новия бюджет за 2021 да се промени данъчното законодателство и да се премине към прогресивно облатане за физически лица. С такава данъчна политика ще се понижат неравенствата, а в болшинството българи ще остане повече наличен приход “.

Нинова още веднъж остро разкритикува: „ Управляващите са съсредоточени единствено в оцеляването си във властта. Но действителният живот на милиони българи изисква дейни и деистващи решения

Ние имаме проект какво да се прави.

Но в този парламент с това болшинство подобен диалог не може да се води. ”

*публикация

 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР