Днес Централната избирателна комисия ще обяви разпределението на 240-те депутатски

...
Днес Централната избирателна комисия ще обяви разпределението на 240-те депутатски
Коментари Харесай

ЦИК обявява разпределението на депутатските мандати в новия парламент

Днес Централната изборна комисия ще разгласи разпределението на 240-те депутатски мандата сред 6 те политически обединения, които образуват състава на идващото Народно заседание.

В новото Народно заседание влизат шест партии и обединения: ГЕРБ-СДС, " ИТН ", Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, " Демократична България " и " Изправи се! Мутри вън! ".

Освен на национално равнище ще бъде направено систематизиране и по всички 31 многомандатни изборни региони, осведоми БНР

ЦИК ще се произнесе и за преференциите, по този начин ще стане ясно в кои от листите и регионите има разбърквания поради дадени желания от гласоподавателите.

Днес ще станат ясни дефинитивно  избирателната интензивност и какъв брой българи са предпочели машинния избор.

След това най-късно до 4 май би трябвало да се организира и първото съвещание на депутатите. След свикването на 45-ото Народно заседание, президентът би трябвало да връчи първия мандат за сформиране на държавното управление на най-голямата партия – ГЕРБ. Президентът към този момент удостовери, че ще съблюдава процедурата и периодите по Конституция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР