Днес „Столичен електротранспорт” ЕАД и полската компания PESA Bydgoszcz SA

...
Днес „Столичен електротранспорт” ЕАД и полската компания PESA Bydgoszcz SA
Коментари Харесай

13 нови трамвая пристигат в София през годината

Днес „ Столичен електротранспорт” ЕАД и полската компания PESA Bydgoszcz SA подписаха контракт за доставка на 13 броя нископодови съчленени трамваи. Новите трамваи са част от огромната рационализация на градския превоз в София, която екипът на кмета Фандъкова извършва като част от ограниченията за възстановяване качеството на въздуха.

Новите транспортни средства ще бъдат нископодови и климатизирани, с платформа за детски колички и за хора с увреждания, ще разполагат със стоп бутон за слизане и звукова сигнализация за незрящи хора. Осигурено е и видеонаблюдение. Трамваите са с дължина 30 м, като са планувани специфични места за хора с увреждания и майки с детски колички. С доставката на нови 13 трамвая ще се обновят напълно транспортните средства на трамвайна линия № 5.

Очаква се трамваите да дойдат в София на две партиди до края на октомври 2019 година и да бъдат пуснати в постоянна употреба до края на годината.

Договорът е на обща стойност 44 796 377,36 лева и е част от плана „ Интегриран столичен градски превоз – фаза II “, който се реализира с финансова поддръжка на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014 – 2020 година, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване.

Предвидени са също доставки на аварийни елементи, диагностично съоръжение и образование на личния състав.

Договорът беше подписан от господин Евгений Ганчев – шеф на „ Столичен електротранспорт” ЕАД и господин Кржижтов Седжиковски – ръководител на Борда на шефовете на PESA и господин Славомир Пятек – член на Борда на шефовете на компанията.

В последните няколко години Столична община закупи 25 нови трамвая, които се движат по линии № 7 и № 1, както и 58 осъвременени трамвая от Чехия и Швейцария.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР