Днес ще стане ясен новият европейски шампион по волейбол при

...
Днес ще стане ясен новият европейски шампион по волейбол при
Коментари Харесай

Тази вечер става ясен новият европейски шампион по волейбол при мъжете

Днес ще стане явен новият европейски първенец по волейбол при мъжете. В разногласието за трофея от 22:00 часа българско време в Рим един против различен ще се изправят настоящият отличник Италия и Полша. От 18:30 часа пък е мачът за третото място, който опълчва Франция и Словения.


Италианци и поляци стигнаха до борбата за златните медали без нито една загуба в тазгодишния шампионат. И двата тима завоюваха петте си срещи в груповата фаза. Впоследствие " Скуадрата " отстрани поредно Северна Македония, Нидерландия и Франция, като имаше компликации само против " лалетата ", които надделя след петсетова борба. От своя страна, " Дружина полска " даде по един гейм на Белгия, Сърбия и финалистите от последното състезание Словения, само че съумя да удържи противниците си за място на 11-и край на Европейско в историята.

Поляците, които ще търсят реванш за загубата си от Италия на финала на Световното предходната година, когато бяха разочаровани пред лична аудитория, имат обаче единствено една европейска купа във витрината си - от 2009 година, когато победиха Франция на финала, а България се поздрави с бронза. Възпитаниците на Никола Гърбич оставаха непроменяемо трети в последните две европейски шампионати, като в този момент ще се опитат да детронират мощния отбор на Италия, който е настоящ европейски и международен първенец.


Играчите на Фердинандо Де Джорджи имат седем европейски трофея в сбирката си, като преди триумфа над Словения през 2021 за последно бяха печелили купата през 2005, когато още веднъж бяха взаимни домакини на конкуренцията както тази година, само че тогава със Сърбия и Черна гора.

От 18:30 часа Франция играе със Словения и ще се опита да завоюва първи орден от Европейско състезание от 2015-а насам, когато стана първенец. Словенците имат три сребърни медала в миналите четири шампионата. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР