Днес ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в

...
Днес ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в
Коментари Харесай

Очаква ни поредният слънчев, но дъждовен ден

Днес ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в следобедните часове тук-там ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. В източната половина от страната към момента има възможност за градушки и местни интензивни превалявания. Ще духа до сдържан, денем - краткотрайно мощен, вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 24 и 29 градуса, в София - 25 градуса.
Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от междинното за месеца и денем ще остане без основна смяна.
Над Черноморието облачността ще е по-често забележителна, след обяд - купеста и купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни превалявания от дъжд, на обособени места - краткотрайно интензивни и съпроводени с гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 23 и 26 градуса; температурата на морската вода е сред 20 и 22 градуса, на север от нос Калиакра - 17-18 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
В планините облачността ще е забележителна, след обяд - купеста и купесто-дъждовна, и тук-там ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици, в обособени региони - краткотрайно интензивни. Ще духа сдържан до мощен вятър от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към 16 градуса, на 2000 метра - към 11 градуса.
През почивните дни облачността ще е по-често забележителна, купеста и купесто-дъждовна. Разкъсвания и краткотрайни понижения ще има в часовете след среднощ и преди обяд. Ще има и краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевични стихии, на повече места - в неделя. Ще духа сдържан северозападен вятър. Дневните температури в събота ще са най-вече сред 25 и 30 градуса, в неделя - с 1-3 градуса по-ниски.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР