Днес ще има значителна облачност и на много места, главно

...
Днес ще има значителна облачност и на много места, главно
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 20 октомври

Днес ще има забележителна облачност и на доста места, основно в следобедните часове, ще има валежи. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), заяви дежурният синоптик Христо Христов, представен от организация " Фокус ".
Ще духа слаб до сдържан, северозападен вятър. Минималните температури ще са сред 7° и 12°, оптимални - сред 17° и 22°. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от междинното за октомври и денем ще се увеличи още. Над Черноморието ще бъде най-вече облачно с валежи, основно в следобедните часове и по-значителни по южното крайбрежие. Ще духа слаб север-северозападен вятър. Максималните температури ще са 18-20°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. В планините ще бъде най-вече облачно. На доста места ще превалява дъжд, над 2200 сняг. Ще духа сдържан север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 11°, на 2000 метра – към 5°.
В неделя над по-голямата част от страната ще доминира облачно време. На доста места ще има превалявания от дъжд, в обособени региони от западната половина от страната обилни по количество. Ще духа до сдържан северозападен, в Източна България - североизточен вятър и с него ще продължи да нахлува леден въздух. Преобладаващите минимални температури ще бъдат сред 7° и 12°, а оптималните – сред 14° и 19°.
В началото на идната седмица ще е облачно и дъждовно. В цялата страна вятърът ще се ориентира от североизток. Температурите ще се намалят още и оптималните ще бъдат сред 11° и 16°. Във вторник преваляванията краткотрайно ще отслабнат и ще са на по-малко места, основно в Южна България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР