Днес ще е предимно слънчево, с разкъсана висока облачност. Това

...
Днес ще е предимно слънчево, с разкъсана висока облачност. Това
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 2 ноември

Днес ще е най-вече слънчево, с раздрана висока облачност. Това заяви за Агенция " Фокус " Боряна Маркова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток и ще е слаб до сдържан. Ще се затопли. Максималните температури ще са сред 11° и 16°.
Атмосферното налягане е по-високо от междинното за ноември, само че денем ще се намалява.
По Черноморието ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 14°-16°. Температурата на морската вода е 18-19°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините преди обяд към момента ще се задържи най-вече облачно, по билата и мъгливо. На обособени места ще превалява слаб дъжд, над 1300 метра – сняг. След обяд облачността ще се раздира и понижава до най-вече слънчево. Ще духа до сдържан вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 7°, на 2000 метра – към 1°.
В неделя и понеделник покачването на температурите ще продължи. Ще духа сдържан, в Източна България и тук-там северно от планините и мощен вятър от юг-югозапад; там дневните температури ще доближат до 25-27°, в останалите региони ще са сред 15-20°. Облачността ще е раздрана, тук-там и до слънчево. По-значителни краткотрайни нараствания на облачността ще има в понеделник след обяд над югозападните региони, през нощта против вторник - над югоизточните; тук-там там и ще превали. Вятърът за малко ще се смени със запад-северозападен, само че във вторник още веднъж ще стане южен. Във вторник и облачността още веднъж ще намалее, в по-голямата част от страната до слънчево време. Остава топло.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР